Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KROMA One-Off: "Get it? Get it? Get it?" του Σωτήρη Φωκέα στις 7 Ιουνίου

Η Διεθνής Πλατφόρμα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού KROMA, συνεχίζει το καλλιτεχνικό της project "KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας". Η θεματική έκθεση του Σωτήρη Φωκέα με τίτλο "Get it? Get it? Get it?" αποτελεί το πέμπτο KROMA One-Off και παρουσιάζεται την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 19:00.

Get it? Get it? Get it? 

Η έκθεση καθώς και ο τίτλος "Get it? Get it? Get it?" αποτελεί σχολιασμό στην ανάγκη των καλλιτεχνών να γίνουν κατανοητοί και στην άποψη που υπάρχει η τέχνη να εκλαμβάνεται ως κάτι βαρυσήμαντο. Παράλληλα, είναι μια αυτoαναφορική ερώτηση που κάνει ο καλλιτέχνης σε σχέση με το αν ο θεατής καταλαβαίνει τα αστεία του. 

Η δουλειά του Σωτήρη Φωκέα αντλεί από το χιούμορ του internet και καταπιάνεται με την έννοια του ανάλαφρου, αμφισβητώντας το αν η τέχνη θα έπρεπε να απευθύνεται μόνο στον κλειστό κύκλο των "ανθρώπων της τέχνης". Όλα τα έργα είναι σχόλια και σημειώσεις που προσκαλούν τον θεατή να τα διαβάσει, χωρίς να θέλουν να υπονοήσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι. 

#Doodles, #DYI_robot, #physical_pixel_art και πράγματα που έγιναν παρέα με φίλους. Όλα γεννήθηκαν με σκοπό ο θεατής να διασκεδάσει όσο διασκέδασε και ο καλλιτέχνης κατά την σύλληψη και δημιουργία τους. Get it? 

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, βασισμένο στην έκθεση και τα έργα της. Το παιδί γνωρίζει τον καλλιτέχνη και συζητάει μαζί του. Μαθαίνει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και έχει την δυνατότητα με οδηγό την φαντασία, να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό έργο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Άπειρον - Apeiron. 

Στo πλαίσιo του προγράμματος κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης του KROMA, θα πραγματοποιηθούν οι εξής παράλληλες δράσεις:

• Σε συνεργασία με τη Διογένης ΜΚΟ και το περιοδικό δρόμου "Σχεδία" Shedia, θα υπάρχει διαπιστευμένος πωλητής με το τεύχος #57.
• Σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό δίκτυο εθελοντών Διαβάζω για τους άλλους, εθελοντές θα ενημερώνουν για τις δράσεις του δικτύου και θα διαθέτουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες του KROMA One-Off.005. 
• Σε συνεργασία με την ομάδα The Bee Camp, εθελοντές θα διαθέτουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες του KROMA One-Off.005. Επ' ευκαιρία των εκθέσεων KROMA One-Off, κάθε φορά θα τυπώνονται συλλεκτικά έντυπα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. 

Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3-5, 10552 Αθήνα, Greece

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018
Ώρες: 19:00 - 23:00

Είσοδος Δωρεάν 

Website: http://kromamagazine.com/event/kroma-one-off-005
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2081790202068579 KROMA ONE-OFF 

Γιατί KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας;
• η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών μιας έκθεσης προτιμά την ημέρα των εγκαινίων
• παρουσία του καλλιτέχνη και γνωριμία με το κοινό
• εντάσσει την Τέχνη στην καθημερινότητα
• είναι μια νέα πρόταση εξόδου που ενισχύει τη σχέση του κοινού με τον Πολιτισμό
• απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, μέσω των παράλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων
• σκοπός των εκθέσεων είναι να πλαισιώνονται από πολλές παράλληλες δράσεις όπως live performances, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προγράμματα προβολών, workshops και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και μια πληθώρα φεστιβάλ και δημιουργικών δράσεων. 

Το KROMA επιθυμεί να φέρει την τέχνη εκεί που συχνάζει ο κόσμος αντί να καλεί τον κόσμο σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για αυτήν. Να απολαύσουν την εικαστική δημιουργία στα στέκια τους, να μπορούν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν τις εντυπώσεις τους σχετικά με όσα βλέπουν. KROMA 

Ο φορέας KROMA είναι μια Διεθνής Πλατφόρμα Σύγχρονης Τέχνης & Πολιτισμού. Αποστολή του είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών και η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους. Είναι μια πλατφόρμα για πολιτιστικά project με κοινωνικό αντίκτυπο. 

Το KROMA σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει δράσεις ενσωμάτωσης του πολιτισμού και της τέχνης σε διαφορετικά κοινά και κοινότητες. 

Αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητάς τoυ αποτελούν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επιμόρφωση των παιδιών, την ενεργό γήρανση, την συμμετοχή των νέων, του συνόλου των πολιτών χωρίς διακρίσεις καθώς και με ιδιαίτερη ευαισθησία εργάζεται στην ενσωμάτωση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης. 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για έναν φορέα, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που χρησιμοποιεί την καλλιτεχνική έμπνευση και τις δημιουργίες των υποστηρικτών του με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

10 ταινίες που ξυπνάνε τον ταξιδιώτη μέσα μας

Μια ταινία μπορεί να κάνει τον θεατή να ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της ιστορίας της παρέα με τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις. Υπάρχουν ορισμένες ταινίες όμως, που κυριολεκτικά ξυπνάνε μέσα μας τον ταξιδιώτη (π.χ. υπάρχει περίπτωση να δει κανείς το Mama Mia και να μη θέλει να βρεθεί αυτομάτως σε ένα ελληνικό νησί;) Ας δούμε μερικές από αυτές.

Hollywood made in…Greece!

Είναι Έλληνες και κατέκτησαν το Hollywood. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο και συνηθισμένο, αλλά οι συγκεκριμένοι το κατάφεραν και με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι η Jennifer Aniston, η Nia Vardalos ή η Maria Menounos. Είναι και αυτές, αλλά είναι και οι άλλοι, που μας κάνουν πολύ περήφανους, γιατί είναι δικοί μας, έχουν κάτι από εμάς και μας αρέσει να αισθανόμαστε ότι τα κατάφεραν και πέτυχαν, σε έναν χώρο που δεν χαρίζεται. Το περιοδικό Down Town διαλέγει κάποιους από αυτούς και μας τους παρουσιάζει. Kαι αν κάποιους δεν τους ξέραμε, είναι καιρός, λοιπόν, να τους μάθουμε.