Αρβανίτη - Φραγκούλης στον Γυάλινο Κόσμο δια χειρός Δημήτρη Καραντζά

Η Μπέτυ Αρβανίτη στην πρώτη της συνάντηση επί σκηνής μ' έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, τον Δημήτρη Καραντζά, θα παρουσιάσει την προσεχή θεατρική περίοδο, τον "Γυάλινο κόσμο", του Τενεσί Ουίλιαμς.


Η ίδια θα κρατήσει το ρόλο της Αμάντα, ο Χάρης Φραγκούλης  του Τομ, η Ελίνα Ρίζου της Λώρα κι ο Έκτορας Λιάτσος αυτόν του Τζιμ Ο' Κόννορ. 

Το έργο γράφτηκε το 1944 και παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο θέατρο Civic στο Σικάγο. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός συγγραφέας σε πολλά από τα έργα του ενσωματώνει στοιχεία της δικής του προσωπικής ζωής κι εκείνης των παιδικών του χρόνων με την οικογένειά του. Ο Γυάλινος κόσμος θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό του. 

το σκηνικό είναι μνήμη(...),
το έργο είναι μνήμη (...),
στη μνήμη όλα συμβαίνουν στη μουσική
Tεννεσί Ουίλιαμς 

"Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει εκτενώς αυτή ακριβώς τη διαδικασία, της ανάσυρσης που σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογό του. Ο παρών χρόνος, ένας συγκεκριμένος χρόνος του παρελθόντος που επιστρέφουν τα πρόσωπα του έργου για να ξανά αντιμετωπίσουν το τραύμα τους, και ένα ακόμα βαθύτερο -ευτυχέστερο- παρελθόν στο οποίο ανατρέχουν ως καταφύγιο. Μ' αυτή τη δομή και με πολύ καινοτόμες -ακόμα- σκηνικές επιλογές ο Ουίλιαμς δημιουργεί ένα εντελέστατο δράμα για την ύπαρξη και την ίδια τη λειτουργία του θεάτρου. Ένας κατασκευασμένος ρεαλισμός, μουσικής δομής που επιχειρεί να συνομιλήσει με τις απαρχές της θεατρικής πράξης" σημειώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. 

Παίζουν:

Μπέτυ Αρβανίτη - Αμάντα Γουίνγκφιλντ
Χάρης Φραγκούλης - Τομ Γουίνγκφιλντ
Eλίνα Ρίζου - Λώρα Γουίνγκφιλντ
Έκτορας Λιάτσος - Τζιμ Ο' Κόννορ 

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Συνεργάτης στη δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός Σκηνοθετη: Γκέλυ Καλαμπάκα
Φωτογραφίες: Eλίνα Γιουνανλή 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Oκτωβρίου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας. (Σκηνή Μπέτυ Αρβανίτη) και έως τις 30 Ιουνίου ισχύει προσφορά προαγοράς εισιτηρίων στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ για 2 άτομα. 

Πληροφορίες: VIVA.GR και 210.8838727

Πηγή: tospirto.net