Το Σεπτέμβριο η πρεμιέρα του "Σωτήρα του Κόσμου" στο Άμπου Ντάμπι


Ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου, ο "Σωτήρας του Κόσμου" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θα κάνει επισήμως το ντεμπούτο του στις 18 Σεπτεμβρίου στο παράρτημα του μουσείου του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι.

Το έργο- από τα ελάχιστα σωζόμενα του κορυφαίου αναγεννησιακού καλλιτέχνη – πωλήθηκε προς 450 εκατ. δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις. Αν και οι φήμες ήθελαν ως νέο ιδιοκτήτη  το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η επιβεβαίωση ακολούθησε μετά από συνοχόμενα δημοσιεύματα στον Τύπο, μερικές μέρες μετά τη δημοπρασία.
Αφού ολοκληρωθούν τα αποκαλυπτήρια του «Σωτήρα του Κόσμου» στο μουσείο του Άμπου Ντάμπι προγραμματίζεται η μεταφορά του στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ώστε να φιλοξενηθεί σε έκθεση για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού του (Οκτώβριος 2019-Φεβρουάριος 2020).
Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να εκτοξεύσει την προσέλευση κοινού στο γαλλικό μουσείο, το οποίο είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως με το 80% των φιλότεχνων που το επισκέπτονται να έχει ως κίνητρο μια συνάντηση με τη Μόνα Λίζα, έργο επίσης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

ΠΗΓΗ: in.gr