Αιμίλιος Χειλάκης - Η τηλεόραση και η θέση του απέναντι στη δημοσιότητα

Ο Αιμίλιος Χειλάκης έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο ΒHMagazino και μίλησε για τις σειρές που συμμετείχε παλιά στην τηλεόραση αλλά και για τον τίτλο του sex symbol που προσπαθούσε να αποφύγει στην αρχή της καριέρας του. Με αφορμή τις επαναλήψεις που προβάλλονται στο Mega με τις σειρές που πρωταγωνιστούσε, ο ηθοποιός μίλησε για το πώς αισθάνεται που βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση. 

"Δεν μ' αρέσει καθόλου. Βαριέμαι, ρε γαμώτο. Μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος. Βλέπω ηθοποιούς που είναι απίστευτοι. Και μετά βλέπω κι εμένα και λέω: "Βρε αγόρι μου, εσύ γιατί το κάνεις αφού δεν μπορείς;". Αυτό που βλέπω δεν ταιριάζει στην αισθητική μου. Και στα γυρίσματα άλλωστε δεν πέρναγα καλά. Ίσως γιατί είμαι περισσότερο άνθρωπος της επαναληπτικότητας. Θέλω να παίξω μια παράσταση 50 φορές, να τη βαρεθώ, να τη χορτάσω. Δεν μου αρέσει να βλέπω μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις μου από το παρελθόν. Μου αρέσει το θνησιγενές. Να πάμε παρακάτω. Να γεννήσουμε ξανά, να κάνουμε το επόμενο σωστό ή λάθος, δεν έχει σημασία", ανέφερε. 

Ο Αιμίλιος εξήγησε στη συνέχεια πως μπορεί να μη νοσταλγεί το παρελθόν και την παρουσία του στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη νοσταλγεί όμως τις παλιές του συνεργασίες. "Νοσταλγώ συνεργασίες. Πέτυχα τις προάλλες στο MEGA μια από τις επαναλήψεις της σειράς "Η ζωή που δεν έζησα". Και έβλεπα τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την Ταμίλα Κουλίεβα κι εμένα και έλεγα: "ποια είναι αυτά τα παιδάκια;". Πράγματι ήμασταν όμορφοι. Δεν νοσταλγώ όμως την ομορφιά αυτής της νεότητας. Είναι κάτι που πέρασε. Αυτό το παιδί που βλέπω στην οθόνη δεν είμαι πλέον εγώ. Δεν έχουμε καν τα ίδια κύτταρα μετά από είκοσι χρόνια. Αν συνομιλούσα σήμερα μαζί του, πιθανότατα δεν θα είχαμε τίποτε κοινό. Οπότε δεν το νοσταλγώ. Νοσταλγώ όμως τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε με την Ταμίλα και τον Κωνσταντίνο, τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου να γράφει εκείνη τη στιγμή στα γυρίσματα το σενάριο για να αποτυπώσει τον τρόπο που μιλούσαμε", συμπλήρωσε. 

Στην καριέρα του φοβήθηκε πολύ για το αν θα παγιδευτεί στην εικόνα του ωραίου και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήθελε να δίνει συνεντεύξεις αφού όπως είπε οι τίτλοι στα εξώφυλλα θα ήταν "sex symbol", "ζεν πρεμιέ" κοκ που δεν το επιθυμούσε. Πιο συγκεκριμένα, ο Αιμίλιος Χειλάκης αποκάλυψε πως την περίοδο '98-'99 έδωσε μόνο μια συνέντευξη εξαιτίας προσωπικών σχέσεων. "Φοβήθηκα πάρα πολύ. Ειδικά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όλο αυτό ήταν ανεξέλεγκτο. Εγώ είπα: "Δεν θέλω να γίνω βορά στην ταΐστρα σας". Ευτυχώς με έσωσε ότι έγινα διάσημος μεγάλος, στα 28 μου. Είχα ήδη δουλέψει με τον Βογιατζή, με τον Γραμματικό. Είπα: "Δεν θέλω να με κάνετε εξώφυλλα, να με κάνετε το νέο sex symbol". Έτσι ήταν η προσφιλής έκφραση τότε. Το 1998-1999 που έπαιζα στο MEGA, έδωσα, θυμάμαι, μια μόνο συνέντευξη. Και αυτή στο "Διπλό Τηλέραμα", γιατί εκεί ήταν διευθύντρια η μητέρα της καλής μου φίλης, της Μυρτούς Αλικάκη", είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.