Η Χριστίνα Καραφυλλάκη στο pressmixer.gr: "Δεν μπορώ να εξηγήσω πως είναι να έχεις δύο πατρίδες"

Την Χριστίνα Καραφυλλάκη την γνωρίσαμε από τη συμμετοχή της στο talent show του ΑΝΤ1 "Rising star". Μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια από τη Θράκη, που ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, μας μιλάει για τα μουσικά της όνειρα, για τη ζωή μακριά από την Ελλάδα και την αγάπη της για το καλό ελληνικό τραγούδι.


Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το τραγούδι; Πώς ξεκίνησε το ταξίδι αυτό;

Η πρώτη μου επαφή με το τραγούδι ήταν στο δημοτικό σχολείο. Το σχολείο οργάνωνε διάφορες εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις και εκεί ήταν που έπιασα για πρώτη φορά το μικρόφωνο! Ένιωσα πολύ όμορφα! Ήταν ένα έντονο συναίσθημα! Εκεί κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική! Εκεί κατάλαβα ότι, ναι, αυτό είμαι εγώ!

Γιατί θεωρείς ότι οι έλληνες μετανάστες, αλλά και τα παιδιά τους ταυτίζονται τόσο πολύ, κυρίως με το παλιό λαϊκό τραγούδι;
Τα τραγούδια αυτά μιλούν για ξενιτιά και πόνο! Ήταν η εποχή με τον Καζαντζίδη. Αυτά τα τραγούδια ακούγανε οι γονείς  μας και με αυτά μεγαλώσαμε και εμείς. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως είναι να έχεις 2 πατρίδες. Οι Έλληνες του εξωτερικό αγαπούν πολύ την πατρίδα τους επειδή τους λείπει πολύ!

Εσένα ποιοι καλλιτέχνες σε επηρέασαν;

Έχω μεγαλώσει με πολλή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική! Έχω μεγάλη αγάπη στον Πασχάλη Τερζή! Αλλά άκουγα όμως και αρκετό Στέλιο Καζαντζίδη, Ρίτα Σακελαρίου, Πόλυ Πάνου, Χάρις Αλεξίου και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Ακούγαμε παράλληλα και την αγαπημένη μας θρακιώτικη μουσική. Χρόνη Αϊδονίδη και Δοϊτσίδη! Είμαι θρακιωτοπούλα!
Έχουμε ακούσει πολλές φορές για την ομογένεια στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αγγλία. Δεν ξέρουμε πολλά για το τι γίνεται στην Ολλανδία…Πώς είναι τα πράγματα εκεί;

Η Ολλανδία είναι μικρή χώρα, αλλά πάρα πολύ όμορφη! Σωστά οργανωμένη! Ζουν 17 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι Ολλανδοί αγαπούν βαθιά την Ελλάδα! Και είναι άνθρωποι που βοηθούν πολύ! Τα 5 τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των Ελλήνων στην Ολλανδία έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να γίναμε πάνω από 30.000. Ήρθαν όλοι τους για ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί δουλεύουν σε εργοστάσια. Δουλεύουν σκληρά για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Έχουμε και εμείς τις κοινότητες μας και τις εκκλησίες μας.
Στις εμφανίσεις που κάνεις σε διάφορους χώρους στην Ολλανδία τι ρεπερτόριο παρουσιάζεις;

Το ρεπερτόριο που τραγουδάω είναι, κυρίως, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Επειδή τις περισσότερες φορές έχω ολλανδικό κοινό λέμε πολλά τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου και αρκετά των Χατζιδάκι και Θεοδωράκη. Οι Ολλανδοί αγαπούν πολύ την ελληνική μουσική. Και φυσικά αγαπούν τους Νανά Μούσχουρη, την Βίκυ Λέανδρος, τον Ντέμη Ρούσο. Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι ένα mix από όλα αυτά!
Είχες κάνει και μία περιοδεία με τον τραγουδοποιό Μάκη Σεβίλογλου στην Ολλανδία…Τι αποκόμισες από αυτή την εμπειρία;

Πριν από 2 χρόνια είχα την τιμή να κάνω μια περιοδεία εδώ στην Ολλανδία με τον Μάκη Σεβίλογλου. Ένας άνθρωπος που με πίστεψε και με εμπιστεύτηκε! Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για αυτόν τον άνθρωπο! Ωραία μουσική με καλούς μουσικούς! Έμαθα πολλά! Και είμαι πολύ χαρούμενη που και φέτος με ξαναπήρε μαζί του για μια ακόμα περιοδεία στα πιο όμορφα θέατρα της Ολλανδίας που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία! Αυτό για μένα λέει πολλά! Είναι δίπλα μου!
Το Rising Star πώς προέκυψε ως επιλογή;

Το Rising Star για μένα ήταν κάτι πολύ ξαφνικό! Όταν χτύπησε το τηλέφωνο εμένα λίγο άναυδη! Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμμετείχα σε τέτοιο μεγάλο show! Το σκέφτηκα πολύ και είπα να το δοκιμάσω. Επειδή είμαι χαμηλών τόνων, ντράπηκα λίγο αλλά ήθελα να το ζήσω. Δεν ήθελα αργότερα να πω ότι δεν το δοκίμασα. Μια όμορφη εμπειρία που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή! Αλλά ήθελα να δείξω κάτι περισσότερο...
Τι σου πρόσφερε η συμμετοχή σου σε αυτό το παιχνίδι;

Η συμμετοχή μου στο Rising Star μου πρόσφερε πολλά μπορώ να πω! Γνώρισα πολλούς και καλούς ανθρώπους και κράτησα αρκετές επαφές, καθώς με γνώρισε περισσότερος κόσμος. Μια Ελληνίδα, θρακιωτοπούλα από την Ολλανδία. Έτσι μου δόθηκε και η ευκαιρία και έβγαλα το πρώτο μου τραγούδι με την Panic Records! Ένα μεγάλο όνειρο για μένα! Θέλω να κάνω σταθερά βήματα και να νιώθω ότι, ναι, αυτό είμαι εγώ! Είναι η Χριστίνα που γνωρίζουν όλοι. Εύχομαι πραγματικά να έρθουν και αλλά τραγούδια. Οι Ολλανδοί περιμένουν πολύ ένα cd μου με ελληνικά κυρίως τραγούδια.

Μίλησε μας λίγο για το "Μια αλήθεια πες μου"…

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι δικό μου τραγούδι! Μια όμορφη μπαλάντα! Ελαφρολαϊκό τραγούδι. Πιστεύω ταιριάζει πολύ σε μένα! Μουσική έγραψε ο Μάνος Αντωναίος και τους στίχους ο Πυθαγόρας! Δύο παιδιά που γνώρισα και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα! Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που έχει και βιολί μέσα που μου αρέσει ιδιαίτερα. Εύχομαι να αρέσει στον κόσμο!


Τι άλλο ετοιμάζεις τώρα και ποια τα επόμενα σχέδιά σου;

Αυτή τη στιγμή θέλω να προωθήσω το τραγούδι μου. Θέλω και εύχομαι να έρθουν και αλλά κομμάτια και για αυτό και είμαι στο ψάξιμο. Έχω κάποιες συζητήσεις εδώ στην Ολλανδία για κάτι καινούριες συνεργασίες, όταν θα έχω περισσότερες πληροφορίες θα τις ανακοινώσω. Προς τα παρόν δουλεύω στο εστιατόριό μας. Μου αρέσει να δίνω κάπου κάπου συναυλίες γιατί μου προσφέρει τεράστια χαρά. Και να σας πω ένα μυστικό; Όνειρο μου είναι να κάνω ένα ντουέτο με ένα από τους τραγουδιστές που αγαπώ πάρα πολύ! Πρώτα ο Θεός! Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν!