Eurovision 2018: Πώς δέχτηκαν οι Madame Monsieur το τελικό αποτέλεσμα


Η Γαλλία εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2018, από τους Madame Monsieur, ένα μουσικό ντουέτο-και ανδρόγυνο- από την Γαλλία τους Émilie Satt και Jean-Karl Lucas, με το τραγούδι "Mercy", σε σύνθεση και στίχους των ιδίων. Ένα τραγούδι που συζητήθηκε πολύ για το μήνυμά του που επικεντρωνόταν στην προσφυγική κρίση, εμπνευσμένο από την ιστορία της μικρής προσφυγοπούλας Mercy.

Οι Madame Monsieur που διαγωνίσθηκαν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό (καθώς η Γαλλία είναι μία εκ των Big-5) κατέλαβαν την 13η θέση με 173 βαθμούς ανάμεσα στις 26 χώρες φιναλίστ. Για πολλούς η θέση αυτή αποτέλεσε έκπληξη καθώς το Γαλλικό ντουέτο φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις των κατατάξεων των στοιχηματικών εταιρειών για τη πιθανότητα νίκης για αρκετό καιρό.
Πως όμως δέχθηκαν και σχολίασαν οι ίδιοι το αποτέλεσμα αυτό;
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Télé-Loisirs, το ζευγάρι ανέπτυξε τις σκέψεις του σχετικά με τη συμμετοχή του στη Eurovision 2018.

Συγκεκριμένα, η Émilie Satt εξέφρασε τα συναισθήματά της για το τελικό αποτέλεσμα: "Είμαστε λίγο απογοητευμένοι, φυσικά. Ακόμα κι αν δεν κατανοήσαμε τους bookmakers, ακόμα νομίζουμε ότι ίσως είχαν δίκιο. Έχουν καλή αίσθηση! Εάν ανατρέξουμε λίγο πίσω, θα λέγαμε ότι είναι ένα τραγούδι στα γαλλικά, το οποίο μιλά για ένα θέμα που αποτελεί αντικείμενο έντασης στην Ευρώπη. Θα ήταν ίσως ουτοπικό να ελπίζαμε σε μια νίκη με αυτό το τραγούδι. Τερματίσαμε στην 13η θέση ανάμεσα σε 26 συμμετοχές, ακριβώς στη μέση, και αυτό είναι απόδειξη ότι υπάρχει διχασμός. Είμαστε υπερήφανοι για τον εαυτό μας. Κάναμε ό,τι θέλαμε να κάνουμε".
Ο Jean-Karl Lucas πρόσθεσε: "Δεν μετανιώνουμε για τίποτα. Κάναμε το καλύτερο δυνατό. Σήμερα, θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Έχουμε συναυλίες για να προγραμματίσουμε, ένα άλμπουμ που θα προχωρήσει. Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι συναντήσαμε ένα πραγματικό κοινό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το τραγούδι μας. Υπήρξε μια πραγματική τρέλα γύρω από αυτό το τραγούδι. Και έκανε τους ανθρώπους να μιλάνε για την ένωση SOS Méditerranée".

Σε ερώτηση για το αν τους άρεσε ο νικητής Netta Barzilai από το Ισραήλ, η Émilie είπε "Ναι, και χαίρομαι που κέρδισε. Το τραγούδι της έλεγε και κάτι. Ο διαγωνισμός στο Ισραήλ θα έχει πολύ ενδιαφέρον …".  Ο Jean-Karl Lucas συμπλήρωσε: "Αυτό θα κέρδιζε, ήταν προφανές από την αρχή. Το τραγούδι της είναι εξαιρετικά δυναμικό και η Netta είναι χαρισματική. Δεν παίξαμε στην ίδια κατηγορία".
Ο Jean-Karl μίλησε επίσης για την εμπειρία τους πάνω στη σκηνή της Λισαβόνας: "Υπήρχαν πολλά συναισθήματα, το περιμέναμε τρεις μήνες. Έγινε πολλή δουλειά. Κουραστικό διάστημα, επίσης, επειδή απορροφούσε ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, το βαθμολογικό μέρος ήταν ένα πραγματικό βασανιστήριο. Ειδικά όταν οι κάμερες δεν έρχονται σε σένα".
Η Émilie Satt σχολίασε, επίσης, το συναίσθημά της συμμετοχής τους ως ζευγάρι και αν αυτό έδωσε άλλη διάσταση στην απόδοσή τους:
"Είναι πολύ ισχυρό. Απερίγραπτο. Ταυτόχρονα, έχουμε κάνει μουσική μαζί για 11 χρόνια, είμαστε μαζί 10 χρόνια και είναι η καθημερινή μας ζωή … Η καθημερινή μας ζωή είναι να ζήσουμε όλα αυτά".
Παρά το φετινό μέτριο αποτέλεσμα, η Γαλλική συμμετοχή στη Eurovision γίνεται όλο και ισχυρότερη κάθε χρόνο. Το Σάββατο, το show του Μεγάλου Τελικού συγκέντρωσε 5,2 εκατομμύρια τηλεθεατές – την μεγαλύτερη τηλεθέαση από το 2009, που εκπροσωπήθηκε με την Patricia Kaas.
Η Πρόεδρος της  France Télévisions  Delphine Ernotte μίλησε, επίσης, στην Télé Loisirs για τη φετινή συμμετοχή της Γαλλίας και τη νίκη του Ισραήλ:
"Είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένη… Θα προτιμούσα να έχουν καλύτερο πλασάρισμα ή ακόμα και να κερδίσουν. Αλλά θα καταλάβουν ότι αυτή ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουν δυναμικά".
Και πρόσθεσε: "Ήμουν πολύ χαρούμενη που το Ισραήλ κέρδισε αυτόν τον τίτλο. Επειδή δίνει μια εικόνα ισχυρών γυναικών που ξέρουν τι είναι. Δεν θα ήθελα να κερδίσει ένας καλλιτέχνης που προσφέρει μια πιο παραδοσιακή άποψη για τις γυναίκες. Και η γαλλική επαγγελματική κριτική επιτροπή έδωσε στο Ισραήλ 12 πόντους!".


[Πηγή: ESCToday, Φωτογραφία: Eurovision. tv]

ΠΗΓΗ: http://ogaegreece.com