Βγαίνει ο οίκος δημοπρασιών Bohnams στο σφυρί;


Ανοικτές είναι οι πιθανότητες ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Bohnams να αλλάξει χέρια. Στο τιμόνι του ηλικίας 225 ετών οίκου βρίσκεται ο πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας Ρόμπερτ Μπρουκς και η ολλανδική οικογένεια Λάουβμαν, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς αυτοκινούμενων οχημάτων στην Ευρώπη.

Ο οικονομικός συμβουλευτικός όμιλος ΝΜ Rothschild έχει αναλάβει, σύμφωνα με τους Sunday Times, να επιβλέψει την πιθανή πώληση, ενώ εκ μέρους του οίκου δημοπρασιών δεν έχει γίνει επισήμως κάποιο σχόλιο.

Το 2014 οι Bohnams απευθύνθηκαν στην τράπεζα επενδύσεων Greenhil με στόχο να συντάξει μια αναφορά σχετικά με τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί και να εκτιμήσει αν θα συνέφερε η πώληση του οίκου δεδομένων των ρεκόρ κερδών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από τη σημαντικότερη εταιρεία δημοπρασιών της Κίνας, την Poly Culture, ωστόσο το συμβούλιο των μετόχων τελικά τάχθηκε κατά της πώλησης της εταιρείας.

Aυτή τη στιγμή ο οίκος Bonhams διαθέτει εννέα καταστήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ, το Εδιμβούργο και το Σύδνεϋ μεταξύ άλλων, ενώ στην έδρα του το 2013 έγιναν εργασίες ανακαίνισης ύψους 30 εκατ. στερλινών. Τα σενάρια πιθανής πώλησης έρχονται μετά από την ανάκαμψη εσόδων, καθώς πέρυσι ο τζίρος ανήλθε σε 4,8 εκατ. στερλίνες, ενώ το 2016 ήταν μόλις 1,9 εκατ. στερλίνες.

ΠΗΓΗ: in.gr