Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Λήδα Πρωτοψάλτη στα "Μελίσσια" του Αλέξη Σταμάτη

Τον Μάιο του 2019 θα ανέβει στο Εθνικό Θέατρο το έργο του Αλέξη Σταµάτη "Μελίσσια", ένα έργο το οποίο, σε µια πρώτη εκδοχή του, αποτέλεσε την πρώτη ύλη για το οµώνυµο µυθιστόρηµά του που κυκλοφόρησε το 2014.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούµπης, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Λήδα Πρωτοψάλτη. Συµµετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί: Νίκος Αρβανίτης, Κώστας Βασαρδάνης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Χατζόπουλος. 

Το έργο είχε πρωτοπαρουσιαστεί, σε µορφή θεατρικής ανάγνωσης, το 2011-12 στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο των "Αναγνώσεων 2012". Τα "Μελίσσια" είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αλέξη Σταµάτη που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Άλλα θεατρικά του έργα έχουν ανέβει στο Θέατρο Άττις (στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυµπιάδας της Αθήνας), στο Southbank Centre του Λονδίνου, στο Θέατρο Τέχνης, στο Ίδρυµα Κακογιάννης, στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας και στο Θέατρο Χώρα. 

Λίγα λόγια για τα Μελίσσια

H Αγάπη, grande dame της ελληνικής λογοτεχνίας, βρίσκεται κατάκοιτη στο κρεβάτι της σ' ένα µεγάλο αρχοντικό στα Μελίσσια. Στον ίδιο χώρο εµφανίζονται ένας µυστηριώδης βοηθός που επιµελείται την αυτοβιογραφία της, τα δύο της παιδιά, ο άντρας της κόρης της και µια παράξενη, γοητευτική κοπέλα. Κάποια στιγµή ένας πίνακας πάνω από το προσκεφάλι της Αγάπης ξυπνάει παλιές πληγές. Τι ζητάει το κάθε πρόσωπο; Ποιες είναι οι κρυφές προθέσεις του; Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Πόσο καθορίζει το παρελθόν τη µοίρα των ανθρώπων;
Με θεατρική ένταση και µέσα σε συγκρουσιακή συχνά ατµόσφαιρα, η "οικογενειακή γιορτή" εξελίσσεται απρόβλεπτα. Το δωµάτιο της Αγάπης µετατρέπεται σταδιακά από ένα σκηνικό που σιγοβράζει σε ένα θάλαµο που εκρήγνυται.
Ένα βιβλίο για τη µνήµη και το πάθος, το τραύµα και την ασθένεια, το "αίµα" της οικογένειας και την ίδια την αφήγησή του.

Πηγή: tospirto.net

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Φεύγει ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης από το Τατουάζ

Την πρόθεσή του να μην συνεχίσει του χρόνου στο δημοφιλές σήριαλ "Το Τατουάζ" ανακοίνωσε ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Plan Be και τον δημοσιογράφο Θεόδουλο Παπαβασιλείου, είπε πως θέλει χρόνο ώστε να κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Όταν το Χόλιγουντ ανακάλυψε τα Άγια Πάθη

Κάποτε η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ερχόντουσαν με τη μοσχοβολιά των Πασχαλιών, την ευχάριστη ταραχή που προκαλεί η άνοιξη, τη θρησκευτική κατάνυξη που πέρναγε απ' τις μεγαλύτερες ηλικίες στις νεότερες, τις εκκλησίες που ζωντάνευαν, τα έθιμα, που πέρναγαν από γενιά σε γενιά, τα σχέδια για την ολιγοήμερη επιστροφή στο χωριό.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Εορταστικό Ρουκ Ζουκ και Still Standing για καλό σκοπό!

Φέτος τα Χριστούγεννα, ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και Still Standing παίζουν για τα παιδιά του οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και εξασφαλίζουν τη διατροφή τους για τα επόμενα χρόνια! Όλη την εβδομάδα των Χριστουγέννων, καθημερινά, από Δευτέρα 25 με Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 15.00 και 18.00 στον ANT1! Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1, "Κάθε Παιδί, Μία Αγκαλιά".