Η Art Athina επιστρέφει με νέες δράσεις και για πρώτη φορά φέτος στο Ωδείο Αθηνών

Στο Ωδείο Αθηνών φέτος, με ενδιαφέρουσες καινοτομίες και μεγαλύτερη σε διάρκεια, ετοιμάζεται ν' ανοίξει τις πύλες της η 23η ArtAthina από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

O νέος χώρος διεξαγωγής της έκθεσης στο κέντρο της Αθήνας επιλέχτηκε τόσο επειδή αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14. 

Στη φετινή ArtAtina συμμετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλη η διοργάνωση προχωρά τις αλλαγές που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι μέσα από το πρόγραμμα που σχεδιάζει η ομάδα της ArtAthina με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια, Σταματία Δημητρακοπούλου. 

Οι αλλαγές αυτές φέρνουν καινούργιες δράσεις, μεταξύ άλλων: 

- για πρώτη φορά αποκτά δικό της artresidency για έξι καλλιτέχνες από το εξωτερικό, 
- θεσμοθετεί σε συνεργασία με το CopelouzosFamily Art Museum βραβείο αξίας 10.000 ευρώ, το οποίο θα απονεμηθεί σε Έλληνα καλλιτέχνη που συμμετέχει στην ArtAthina, με σκοπό την περαιτέρω προβολή και υποστήριξη του έργου του 
- θεσμοθετεί EducationalProgram, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνέργεια με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στόχο να συνδέσει νέους επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης με γκαλερί και με τους ίδιους τους εικαστικούς δημιουργούς μέσα από επισκέψεις στα ατελιέ τους 
- ανανεώνει τις συζητήσεις (talks) με διεθνείς παρουσίες και θεματικές σε επίκαιρα θέματα της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής. 

Η αθηναϊκή φουάρ διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, σε παραγωγή της εταιρείας BeBest, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" 2014-2020.

Πηγή: lifo.gr