Η Κύπρος δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί τον διαγωνισμό το 2019


Λίγες ώρες πριν η Ελένη Φουρέιρα ανέβει στη σκηνή της Eurovision στον μεγάλο τελικό, η EBU φαίνεται να έχει επικοινωνήσει ήδη με το ΡΙΚ για την επόμενη διοργάνωση.
Συγκεκριμένα, ο Άρης Καβατζίκης στο "Πρωινό" αποκάλυψε πως άνθρωποι της EBU, διοργανώτρια της Eurovision, ήρθαν σε επαφή με τους εκπροσώπους του ΡΙΚ, της δημόσιας τηλεόρασης της Κύπρου, ώστε να ενημερωθούν αν είναι σε θέση να διοργανώσουν τον διαγωνισμό στο νησί την επόμενα χρονιά ή θα χρειαστούν υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως αυτές οι επαφές γίνονται κάθε χρόνο με τις χώρες που εκπροσωπούν τα φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό, ώστε να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός σε περίπτωση που η συγκεκριμένη χώρα κατακτήσει την κορυφή.
Μάλιστα, ο Χάρης Γεωργιάδης, υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μίλησε στo TV One και την εκπομπή της Κωνσταντίνας Ευρυπίδου διευκρινίζοντας πως η Κύπρος θα είναι σε θέση να διοργανώσει την Eurovision σε περίπτωση που Ελένη Φουρέιρα φέρει τον διαγωνισμό στο νησί.

«Αναλαμβάνω τη δέσμευση πως αν κερδίσουμε θα ανοίξουμε τα ταμεία. Συνεπώς εύχομαι να τα καταφέρουμε. Είναι ένας διαγωνισμός που έχει πάει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Όπως τα κατάφεραν άλλα κράτη θα τα καταφέρουμε κι εμείς», είπε ο Υπουργός χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: yupiii.gr