Η βρετανική Vogue τιμά τη διαφορετικότητα και βάζει για πρώτη φορά μοντέλο με χιτζάμπ στο εξώφυλλο

Πολλά και θετικά σχόλια έλαβε η βρετανική Vogue για το εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου με τίτλο "New Frontiers". Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το γνωστό περιοδικό μόδας επέλεξε για το εξώφυλλο μια ομάδα μοντέλων από διαφορετικές φυλές και εθνικότητες, καθώς και ένα που φοράει χιτζάμπ.

Τον Ιανουάριο, η Vogue δέχθηκε έντονη κριτική επειδή παρουσίασε μια ομάδα που αποτελούνταν μόνο από λευκές γυναίκες, ανάμεσά τους η Νικόλ Κίντμαν και η Μάργκοτ Ρόμπι, τις οποίες αποκαλούσε "Hollywood's New Era", δηλαδή την νέα εποχή του Χόλιγουντ. 

Ο εκδότης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, πιστεύει στη σημασία της διαφορετικότητας, γι' αυτό και προσκάλεσε αυτά τα εννέα μοντέλα για να εμφανιστούν στο εξώφυλλο του νέου τεύχους. 

Ανάμεσα στα μοντέλα είναι οι Paloma Elsesser, Selena Forrest, Yoon Young Bae και Halima Aden, η οποία είναι το πρώτο μοντέλο με χιτζάμπ που εμφανίζεται στο εξώφυλλο. 

Στόχος της συγκεκριμένης επιλογής είναι να τονιστεί το όραμα του πώς θα έπρεπε να μοιάζει το μέλλον, σύμφωνα με τον Enninful. "Η βιομηχανία της μόδας έχει κάνει πολλά βήματα για να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα. Ωστόσο η έννοια της διαφορετικότητας δεν έχει να κάνει μόνο με μαύρους και λευκούς, αλλά περιλαμβάνει και επίσης διάφορες φυλές, μεγέθη, θρησκείες και σεξουαλικότητες, τα οποία αντανακλώνται σε αυτήν την φωτογραφία. Αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια ιδέα όπου όλα είναι δυνατά", έγραψε στο Instagram.

Πηγή: lifo.gr