Φέτος το Πάσχα, Ρουκ Ζουκ και Still Standing παίζουν για τα παιδιά 10 οργανισμών σε όλη την Ελλάδα

Φέτος το Πάσχα, ο ΑΝΤ1, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "Κάθε παιδί, μια αγκαλιά", δίνει "φωνή" σε μικρότερα Ιδρύματα και Φορείς σε όλη την Ελλάδα που στηρίζουν παιδιά σε ανάγκη και χρειάζονται την ουσιαστική βοήθειά μας, για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους.

Αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό, το  ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και το Still Standing, έχουν ετοιμάσει special επεισόδια για τη Μεγάλη Εβδομάδα με πολλούς γνωστούς καλεσμένους. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τις ανάγκες των 10 Ιδρυμάτων που στηρίζει ο ΑΝΤ1, σε Αθήνα, Αίγινα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Ιωάννινα και Πάτρα. 

Αναλυτικά, οι μέρες προβολής και οι συμμετέχοντες στα special επεισόδια των δύο εκπομπών, τη Μεγάλη Εβδομάδα:

Μ. Δευτέρα:

ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ: Γιώργος Μαυρίδης, Νίκος Αναδιώτης, Γιώργος Κατσινόπουλος, Γιώργος Λέντζας, Θανάσης Πασσάς και 5 άτομα από την ομάδα Tattoligans
Still Standing: ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ - Φαίη Σκορδά, Θέμης Γεωργαντάς, Κλεοπάτρα Πατλάκη, Κώστας Τσουρός, Άρης Καβατζίκης, Σοφία Τουντούρη, Ελεάνα Τρυφίδου, Νίκος Παρτσώλης, Νίκη Λεμονή, Χριστίνα Χρόνη, Τίνα Καραφίνα 

Μ.Τρίτη:

ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ: Kώστας Τσουρός, Άννη Πανταζή, Άνθιμος Ανανιάδης, Όλγα Πηλιάκη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Μιχάλης Σεΐτης, Μυριέλλα Κουρεντή, Βίκυ Κάβουρα
Still Standing: Χρήστος Δάντης, Λευτέρης Πανταζής, Κόνυ Μεταξά, Νικόλ Σαραβάκου, Kings,
Νικηφόρος, Στέλλα Κονιτοπούλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Χρήστος Νέζος, Σύλβια Δελικούρα 

Μ. Τετάρτη:

ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ: Ευαγγελία Αραβανή, Ράλλια Χρηστίδου, Διονύσης Αλέρτας, Γιάννης Σπαλιάρας, Μπάγια Αντωνοπούλου, Γρηγόρης Σταμούλης, Ρένος Ρώτας, Γιώργος Παράσχος, Νικορέστης Χανιωτάκης, Δέσποινα Πολυκανδρίτου
Still Standing: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Χρήστος Χολίδης, Νίκος Βουρλιώτης, Δήμητρα Φραντζή, Βασιλική Μιλλούση, Ελένη Βουλγαράκη, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κωνσταντίνος Οροκλός, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Μάνος Πίντζης, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Αργύρης Αγγέλου 

Παρέα με τις δύο λαμπερές παρουσιάστριες, Ζέτα Μακρυπούλια και Μαρία Μπεκατώρου και εκλεκτούς καλεσμένους, φέτος το Πάσχα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς. 

Τη Μ. Εβδομάδα, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη, συντονιζόμαστε καθημερινά στις 15.00 και στις 17.30, στον ΑΝΤ1 και παρακολουθούμε τα special πασχαλινά επεισόδια ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και Still Standing για καλό σκοπό! 

Ο ΑΝΤ1 με στόχο να μεγιστοποιήσει το αποτύπωμα της ενέργειάς του, δημιούργησε, αποκλειστικά γι' αυτό τον σκοπό, ειδική γραμμή υποστήριξης, με στόχο να ενισχύσει το έργο και τις καθημερινές ανάγκες αυτών των Ιδρυμάτων. 

Μπορείτε και εσείς αν θέλετε να βοηθήσετε και να συμβάλλετε στην πρωτοβουλία του ΑΝΤ1 για να έχει "Κάθε παιδί, μια Αγκαλιά"! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε μήνυμα από το κινητό τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 54961 (Χρέωση: 3,65€/sms συν ΦΠΑ), ή καλώντας από σταθερό στο 90 11 51 77 00 (Χρέωση: 3,91€/κλήση συν ΦΠΑ & τέλος τηλεφωνίας). 

Γιατί εσείς και εμείς, μπορούμε να χαρίσουμε ζεστασιά και χαμόγελα σε ακόμη περισσότερα παιδιά. 

#KathePaidiMiaAgkalia 

www.antenna.gr/roukzouk
#RoukZouk 

www.antenna.gr/stillstanding
#StillStandingGR 


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1, "Κάθε Παιδί, Μία Αγκαλιά": 

Σε μία δύσκολη περίοδο, όπου τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως τα παιδιά, ο ΑΝΤ1, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, "Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά", αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Σε αυτό το πνεύμα, ο ΑΝΤ1, θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινού, των συνεργατών και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.antenna.gr/kathepaidimiaagkalia 

Λίγα λόγια για τα 10 ΜΙΚΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ:

Αθήνα – Ελίζα: 
Σωματείο Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού είναι από τις ελάχιστες εξειδικευμένες ΜΚΟ στην Ελλάδα που ασχολούνται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.
http://eliza.org.gr   

Αθήνα - Η Αγκαλιά:
Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά, προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος της είναι να παρέχει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. 
https://www.agalia.org.gr 

Αθήνα - Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού "Αγία Άννα": 
Συστάθηκε το 1972 και είναι προϊόν της θέλησης τριών νοσηλευτριών του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών, Άγιος Σάββας. Στο κτίριό του, στη Ν. Κηφισιά, φιλοξενούνται  24 κορίτσια (3-18 ετών), στα οποία προσφέρονται τόπος διαβίωσης, ευκαιρίες μόρφωσης, έως ότου αποκατασταθούν οικογενειακά.
http://idryma-agianna.gr

Αίγινα - Ανάδυση:
Η  Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών ΑΝΑΔΥΣΗ της οποίας τη διαχείριση έχουν αποκλειστικά γονείς, λειτουργεί από το 1996 στην Αίγινα. Στο χώρο της Στέγης  φιλοξενούνται σε "μόνιμη βάση" όλο το χρόνο δέκα έξι παιδιά αυτιστικά ή με αυτιστικά. Πέρα από τα διαβιούντα στο χώρο παιδιά, η στέγη καλύπτει επίσης σε "ημερήσια βάση" ανάγκες και άλλων παιδιών της Αίγινας.
http://anadysi.gr

 Θεσσαλονίκη – Μέλισσα: 
 Στέγη Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας Θηλέων, ιδρύθηκε το 1921 και φιλοξενεί κορίτσια από 6 ως 18 χρονών, τα οποία χρειάζονται προστασία και φροντίδα. Είναι Νομικό Πρόσωπο 
Ιδιωτικού ∆ικαίου, εποπτευόμενο και επιχορηγούμενο μέσω της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Υγείας. 
http://www.stegimelissa.gr

Θεσσαλονίκη - Άσυλο του Παιδιού: 
Το Άσυλο του Παιδιού όπου λειτουργεί σχεδόν 100 χρόνια, παρέχει στην οικογένεια και το παιδί, ένα πρότυπο χώρο φροντίδας και εκπαίδευσης, συναισθανόμενο τις τρέχουσες κοινωνικές και 
οικονομικές συνθήκες. 
http://www.asylopaidiou.gr/index.php/el

Κρήτη - Είμαι ακόμα παιδί:
Η  ομάδα "Είμαι Ακόμα Παιδί" είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα. Οι δράσεις είναι ήδη παρούσες  στο "Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού" στον Πόρο, στην "Στέγη Αρρένων Ανήλικων στον Μασταμπά" στην περιοχή του Ηρακλείου. Στο "Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής" στις Μοίρες, στο "Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων". Στόχος είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων μας σε όλα τα Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα της Περιφέρειας Κρήτης, τα οποία φιλοξενούν παιδιά που για διάφορους λόγους είναι αδύνατον να παραμείνουν κάτω από την στέγη της οικογένειας τους.  
http://www.eimaiakomapaidi.gr 

Βόλος - Άσπρες Πεταλούδες: 
Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ειδικών Παίδων το οποίο εδρεύει στο Ν. Μαγνησίας, και στην πλειοψηφία του φιλοξενεί παιδιά άπορα και εγκαταλελειμμένα, με νοητική υστέρηση, σύνδρομο 
Down, αυτιστικά, επιληπτικά και άλλες παθήσεις. Η κάλυψη των αναγκών θα ανακουφίσει σημαντικά το δύσκολο έργο που επιτελούν καθημερινά με σκοπό τη διασφάλιση μίας ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης των 50 περιθαλπόμενων παιδιών.
https://www.facebook.com/groups/AspresPetaloudes/about 

Ιωάννινα - Κέντρο Προστασίας του Παιδιού: 
Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Ιωαννίνων, που είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας εποπτευόμενη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοια. Στη Μονάδα φιλοξενούνται 20 κορίτσια ηλικίας 10 - 21 ετών. 
Στα φιλοξενούμενα παιδιά παρέχονται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση  και μια μικρή καθημερινή οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προσωπικών τους αναγκών.

Πάτρα - Φωτεινό Αστέρι:
Η δράση του ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με ενεργή εθελοντική παρουσία στην πόλη της Πάτρας και της Αθήνας, που θέλησαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ανθρώπων και υπηρεσιών που να υποστήριζε τις βιοτικές ανάγκες των παιδιών που οι οικογένειες τους βρίσκονται σε δυσκολία. Σκοπός του ήταν η καταπολέμηση της πείνας μέσω της συγκέντρωσης δωρεών σε τρόφιμα, είδη καθαριότητας και πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται δωρεάν.
http://tofoteinoasteri.org