Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Γιώργος Ζιώρης στο pressmixer.gr: "Με γοητεύει το ρομάντζο και η αρχοντιά"

Ένας πολιτικός μηχανικός κατάφερε να μας βάλει σε..."Πειρασμό" να ακούσουμε τη μουσική του πρόταση. Ο νικητής του The Voice, Γιώργος Ζιώρης μας μεταφέρει με επιτυχία το ρομάντζο και την αρχοντιά μιας άλλης εποχής, γεμίζοντας με μια ρετρό θετικότητα και μια ανόθευτη αλήθεια τις δύσκολες μέρες μας... 


Ποια θεωρείς την πιο μεγάλη αλλαγή που έγινε στη ζωή σου η μετά Voice εποχή;

Νιώθω πάρα πολύ όμορφα, προσπαθώ να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά όσο βρίσκομαι μεταξύ Αθήνας και Άρτας. Αν μπορώ να πω ότι άλλαξε κάτι είναι οι ώρες που αφιερώνω πλέον στη μουσική μου. Γράφω και ακούω περισσότερο μουσική από ποτέ, αφού πλέον έχω μπει σε διαδικασίες σύστασης της μπάντας μου, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα live που έρχονται.


Είχες δηλώσει από την αρχή ότι δεν πρόκειται ν' αφήσεις το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, αλλά θα το συνδυάσεις με το τραγούδι. Το τηρείς αυτό;

Είμαι τυχερός γιατί, τόσο η δουλειά μου όσο και η μουσική μου έχουν ένα σπουδαίο κοινό γνώρισμα. Όταν βλέπεις το έργο σου τελειωμένο, έρχεται και σε γεμίζει η χαρά της δημιουργίας. Έτσι μπαίνω στη θέση να εξιτάρομαι και από τις δυο τέχνες. Εννοείται ότι γίνεται να συνδυάσεις. Απλώς μειώνεται κατά πολύ ο ελεύθερος χρόνος.


Θυμάμαι πως αμέσως μετά τη νίκη σου στο Voice, είχες πει σε μία συνέντευξή σου, πως προσεύχεσαι να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα, από όλη αυτή τη δημοσιότητα που σου έδωσε το παιχνίδι. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Πιάνουν τόπο οι προσευχές;

Είναι τόσες πολλές οι ώρες που αφιερώνω πλέον στο να δουλεύω που πραγματικά δεν υπάρχει χρόνος για επάρσεις. "Τα κεφάλια μέσα" με όλη του την έννοια. Η αλήθεια ότι πάντα υπήρχε μια δικλείδα ασφαλείας. Άνθρωποι που θα με επανέφεραν στην πραγματικότητα, αν πήγαινα να ξεφύγω. Αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ.Ισχύει η άποψη πως, ένα talent show με τη δυναμική που έχει το Voice, μπορεί να βοηθήσει πολύ έναν νέο καλλιτέχνη, αλλά και να τον "μπλοκάρει" αν δεν το διαχειριστεί σωστά;

Μέσα από ένα talent show όπως το Voice κερδίζεις εμπειρίες, γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, νέους μουσικούς, επηρεάζεσαι μουσικά, ανοίγονται νέοι δρόμοι, νέες πόρτες και σίγουρα διαφημίζεις τη δουλειά σου. Όποτε, κατά τη δίκη μου άποψη, μόνο βοήθεια μπορεί να σου προσφέρει μια τέτοια κατάσταση. Εκτός φυσικά και αν εκτεθείς on stage που εκεί θα υπάρχει ένα βίντεο να σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή... Μόνο αυτό μπορώ να θεωρήσω "μπλοκάρισμα". 


Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, βίωσες μία μεγάλη απώλεια. Δεν θέλω να σταθούμε σε αυτό ειδικά, αλλά γενικότερα. Το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης θα πρέπει να βγει στη σκηνή και να ψυχαγωγήσει το κοινό, ανεξαρτήτως με το πώς νιώθει ο ίδιος στην προσωπική του ζωή, λειτουργεί εκτονωτικά, λυτρωτικά ή αν είναι καταπιεστικό και ψυχοφθόρο;

Λειτουργεί συνδυαστικά. Υπήρξαν φορές μέσα στο παιχνίδι που αντικειμενικά δεν ήμουν καλά και το όλο show λειτουργούσε εκτονωτικά. Ήταν και φορές που με κούραζε το μόνιμο χαμόγελο (χωρίς να είναι ψεύτικο). Εκεί γινόμουν για άλλη μια φορά μαθηματικός ρεαλιστής και έλεγα ότι, "αφού αυτό κάνεις στην παρούσα φάση της ζωής σου, καν' το όσο καλύτερα μπορείς και μην δώσεις δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτό που κανείς".


Έχεις δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μία προτίμηση στα παλιά τραγούδια, από κινηματογράφο, μιούζικαλ κτλ. Τι σε γοητεύει από αυτό το κομμάτι της μουσικής;

Με γοητεύει το ρομάντζο της εποχής, με γοητεύει η αθωότητα της εποχής και η αισθητική του τότε μέσου Έλληνα. Πέραν αυτού, όμως, είναι μια μουσική που αξίζει κάποιος να μελετήσει. Νομίζω ότι τόσο η εποχή όσο και η μουσική της εκπέμπει μια αρχοντιά που έχει εκλείψει από τις μέρες μας.


Αυτό σχετίζεται άμεσα και με το πρώτο σου τραγούδι, τον "Πειρασμό". Με ποιο κριτήριο το επιλέξατε;

Διαλέξαμε το κομμάτι μέσα από πολλές και διαφορετικές επιλογές, κυρίως γιατί είναι έξυπνο, χαρούμενο, εύηχο, με γρήγορο και παιχνιδιάρικο tempo και είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, το οποίο φέρνει το κομμάτι πιο κοντά στο 2018 με μια extra δόση retro! Εκτός αυτού, είμαι fan της σκληρής και διαπεραστικής φωνής του μεγάλου Βλάση Μπονάτσου. Η αλήθεια είναι ότι αποφάσισα να πω την "καλησπέρα" μου στο ελληνικό κοινό και στη δισκογραφία με κάτι φρέσκο και ταυτόχρονα οικείο.


Και γιατί βγάλατε και εκδοχή στα αγγλικά;

Η αγγλική εκδοχή του κομματιού ονομάζεται "Desire" και είναι σε στίχους της Μαριέττας Φαφούτη. Η αλήθεια είναι ότι ευθύνομαι εγώ για την τρελή αυτή ιδέα να μεταφραστεί ένα τόσο γνωστό κομμάτι. Την ώρα που ηχογραφούσαμε τον "Πειρασμό" μου ήρθε χωρίς λόγο μια ελεύθερη μετάφραση του πρώτου στίχου του κομματιού. Κάτι το οποίο άρεσε πολύ στη Μαριέττα και αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την κατά τύχη ιδέα μου. 


Σκοπεύεις να συνεχίσεις σε αυτό το ύφος τραγουδιών; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει σωστή προώθηση του πρώτου μου single. Σίγουρα όμως το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν θα ξεφεύγει πολύ από το όλο ύφος. Εξάλλου είπαμε... ρομάντζο και αρχοντιά!


Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και θα ήθελες κάποια στιγμή να συνεργαστείς μαζί τους;

Εκτιμώ και αγαπώ παρά πολύ την καλή ελληνική μουσική και τους καλλιτέχνες που την εκφράζουν. Θα ήμουν χαρούμενος με οποιαδήποτε συνεργασία. Κάτι το οποίο συζητάμε καιρό είναι μια εμφάνιση με κάποια παιδιά μέσα από το παιχνίδι στους μήνες που έρχονται.


Τι σε γοητεύει και τι σε ενοχλεί σ' αυτούς τους δύο επαγγελματικούς χώρους που κινείσαι παράλληλα;

Με ενοχλεί το ότι αντικειμενικά δεν υπάρχει ίχνος ελεύθερου χρόνου. Από την άλλη όμως θα ήταν αχαριστία να πω ότι δεν νιώθω ευλογημένος που εν έτει 2018 έχω δυο αγάπες (γιατί δεν πρόκειται τόσο για δουλειά, με την έννοια της λέξης) οι οποίες μου επιτρέπουν να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. 


Τι να αναμένουμε από σένα στο άμεσο μέλλον;

Όπως είπα, προέχει η προώθηση του "Πειρασμού". Άμεσος στόχος είναι τα live και η παρουσίαση της δουλειάς μου στη μουσική μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες μετά το πέρας του Voice. Ελπίζω να αγαπήσετε αυτό που έχω να προσφέρω στην μουσική σκηνή της χώρας και θα τα πούμε πάνω στη σκηνή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Φεύγει ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης από το Τατουάζ

Την πρόθεσή του να μην συνεχίσει του χρόνου στο δημοφιλές σήριαλ "Το Τατουάζ" ανακοίνωσε ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Plan Be και τον δημοσιογράφο Θεόδουλο Παπαβασιλείου, είπε πως θέλει χρόνο ώστε να κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Όταν το Χόλιγουντ ανακάλυψε τα Άγια Πάθη

Κάποτε η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ερχόντουσαν με τη μοσχοβολιά των Πασχαλιών, την ευχάριστη ταραχή που προκαλεί η άνοιξη, τη θρησκευτική κατάνυξη που πέρναγε απ' τις μεγαλύτερες ηλικίες στις νεότερες, τις εκκλησίες που ζωντάνευαν, τα έθιμα, που πέρναγαν από γενιά σε γενιά, τα σχέδια για την ολιγοήμερη επιστροφή στο χωριό.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Εορταστικό Ρουκ Ζουκ και Still Standing για καλό σκοπό!

Φέτος τα Χριστούγεννα, ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και Still Standing παίζουν για τα παιδιά του οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και εξασφαλίζουν τη διατροφή τους για τα επόμενα χρόνια! Όλη την εβδομάδα των Χριστουγέννων, καθημερινά, από Δευτέρα 25 με Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 15.00 και 18.00 στον ANT1! Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1, "Κάθε Παιδί, Μία Αγκαλιά".