Γιώργος Φασιλής: Η πρώτη συνέντευξη μετά το MasterChef - Οι βόλες κατά της Μάγκυ, ο Τιμολέων και η φημολογούμενη κλίκα


Λίγες ώρες μετά τη μετάδοση της αποχώρησής του από το MasterChef, ο Γιώργος Φασιλής βρέθηκε καλεσμένος στη "Φωλιά των ΚούΚου". Σε όσους τον κατηγόρησαν πως δεν πήρε ευθύνη λίγο πριν την αποχώρηση και απέφυγε να βγει προτεινόμενος, ο παίκτης του διαγωνισμού μαγειρικής είπε:

"Επειδή το είπα και στους κριτές και στα παιδιά φυσικά, αν είχα τον χειρότερο βαθμό θα έβγαινα μπροστά και θα έπαιρνα την ευθύνη. Δεν είχα τη χαμηλότερη βαθμολογία και γι' αυτό δεν βγήκα μπροστά. Αυτό το εξήγησα και στους κριτές".

Μάλιστα, ο Γιώργος Φασιλής αποκάλυψε και ότι πριν από κάθε ψηφοφορία υπάρχει συνεννόηση για τις ψήφους των παικτών. "Επειδή συζητάμε πριν από κάθε ψηφοφορία με τα παιδιά για το τι θα κάνουμε, είχαμε αποφασίσει πως η χαμηλότερη βαθμολογία θα βγαίνει μπροστά. Οπότε και αυτός είναι ο λόγος που δεν βγήκα μπροστά. Ακόμα και ο Χρήστος δεν είχε πρόβλημα μετά που μιλήσαμε. Βασικά αυτό θεώρησα σωστό να κάνω και έπραξα αναλόγως".

Όσο για τις δηλώσεις της Μάγκυ, που ισχυρίστηκε πως υπήρχαν άτομα που δεν έλεγαν ούτε "καλημέρα" στο σπίτι του MasterChef, ο Γιώργος Φασιλής επέλεξε να πει: "Όλοι δεν ταιριάζουμε με όλους. Εγώ πάντα μιλούσα, πάντα έλεγα καλημέρα. Ακόμα και όταν έφυγε η Μάγκυ εγώ χειροκροτούσα, για τον αγώνα που έδωσε. Ποτέ δεν είπα κάτι αρνητικό. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει, ο καθένας δείχνει τον εαυτό του. Η Μάγκυ μπορεί να πει ό,τι θέλει, εγώ δεν κρατάω κακία σε κανένα".

Τελικά ήταν κομμάτι της στρατηγικής του να μην παίρνει καμία σαφή ευθύνη στις εξελίξεις εντός διαγωνισμού; "Εγώ μπορώ να πω ότι στην τελευταία ομαδική δοκιμασία, επειδή δεν έπαιρνε κανένας ευθύνη, σηκώθηκα χωρίς να πει κανείς τίποτα και πήρα την αρχηγία. Οπότε, αυτό είναι η απάντηση μου" τόνισε ο ίδιος.

Ακόμα, ο Γιώργος Φασιλής δεν δίστασε να πει ανοιχτά τη γνώμη του για τον -ιδιαίτερα ανταγωνιστικό- Τιμολέοντα: "Μπορώ να πω ότι ο Τιμολέων είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, έχει αγάπη για τη μαγειρική και αυτό που κάνει. Στο τέλος ήρθαμε και λίγο πιο κοντά. Ο καθένας είναι ο εαυτός του και προσπαθεί να παλέψει και να πετύχει αυτό που θέλει με διάφορους τρόπους. Εγώ θεώρησα να είμαι ο Γιώργος, να μην μπλεχτώ σε τίποτα, να μην πω κακία για κανένα, γιατί αυτό είμαι. Ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα και λειτουργεί έτσι. Σε καμία περίπτωση δεν πάει μπροστά λόγω συμπεριφοράς, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει στρατηγική".

Ποιοι θεωρεί πως είχαν στρατηγική στο MasterChef; "Δεν εντόπισα άτομα πολλά με στρατηγική. Θεωρώ ότι η Μάγκυ είχε (σαφή) στρατηγική. Τώρα λίγο ή πολύ όλοι ακολουθούσαν κάποιο δρόμο" ανέφερε.

Τέλος, στην ερώτηση αν θεωρεί πως η παρέα του με τον Χρήστο Γλωσσίδη και τον Σάββα Ληχανίδη είχε στρατηγική, ο Γιώργος Φασιλής ξεκαθάρισε: "Εδώ θα σου πω ότι καλά το λες πως είναι παρέα και όχι κλίκα. Εγώ θα πω αυτό! Ήμαστε παρέα, δέσαμε από την αρχή με τα παιδιά. Αλλά ο καθένας ακολουθεί τη στρατηγική του. Η παρέα μας θεωρώ πως δεν είχε στρατηγική". 

ΠΗΓΗ: yupiii.gr