Η "συγνώμη" της ανταποκρίτριας του Guardian στην Eλλάδα για το απαράδεκτο πακέτο διακοπών

Με ένα μικρό κείμενο στο λογαριασμό της στο Twitter η Έλενα Σμιθ, ανταποκρίτρια του Guardian στην χώρα μας, ζητά συγνώμη για την πρωτοβουλία της εφημερίδας, η οποία τελικά απεσύρθη, να προσφέρει πακέτα διακοπών που θα φέρουν σε επαφή τους ταξιδιώτες με την ελληνική κρίση.

Η κυρία Σμιθ επρόκειτο να έχει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσβλητική για τη χώρα μας "πρωτοβουλία" που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. 

Στο μήνυμά της ζητά συγνώμη θέτοντας την εκ νέου επίσημη θέση του Guardian, που αναφέρει πως η κυρία Σμιθ είχε συμφωνήσει να μιλήσει στην εν λόγω πρωτοβουλία, "αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στην οργάνωση, την καθοδήγηση ή την προώθηση του ταξιδιού". 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την σφοδρή κριτική που δέχτηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ο Guardian ακύρωσε το πακέτο διακοπών που διαφημιζόταν ως εκδρομή στην Ελλάδα της κρίσης. 

Η βρετανική εφημερίδα σε συνεργασία με την εταιρεία ταξιδίων Political Tours καλούσε τους αναγνώστες της να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή, την οποία παρουσίασε ως "μία συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα". 

Η διοργάνωση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και σχολιάστηκε ακόμη και από διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο Guardian δέχτηκε μαζικά πυρά και στο διαδίκτυο με χιλιάδες σχόλια στα ελληνικά social media.

Πηγή: lifo.gr