Η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν, πρώτη μετά το "Elle"

Η Δάφνη Πατακιά είναι πλέον γνωστή, όχι μόνο στην Ελλάδα (από τις εμφανίσεις της στο "Ξύπνημα της Ανοιξης" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, στο "Interruption" του Γιώργου Ζώη και το "Ακρυλικό" του Νίκου Πάστρα), αλλά και στη δεύτερη πατρίδα της τη Γαλλία, εκεί όπου πλέον ζει μόνιμα, εξαργυρώνοντας τη φήμη που της χάρισε το γαλλοελληνικό "Djam" του Τόνι Γκάτλιφ, αλλά και έξω από αυτήν με τη συμμετοχή της στο επιτυχημένο "Versailles" του ΒΒC.

Και τώρα, η διαδρομή της, με μια υποψηφιότητα για Σεζάρ καταγεγραμμένη, την οδηγεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Blessed Virgin", την πρώτη ταινία του Πολ Βερχόφεν μετά το θρίαμβο του "Elle" με την Ιζαμπέλ Ιπέρ. 



To "Blessed Virgin" (διαβάστε περισσότερα), που βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής, εκτυλίσσεται στην Ιταλία του 17ου αιώνα. Η καλόγρια Μπενεντέτα (υποδύεται η Βιρζινί Εφιρά) υποφέρει από θρησκευτικά και ερωτικά οράματα που την αναστατώνουν. Σε βοήθειά της θα συντρέξει η αδελφή Μπαρτολομέα (υποδύεται η Δάφνη Πατακιά) και η σχέση μεταξύ των δύο γυναικών θα εξελιχθεί σ' ένα σαρωτικό ρομάντζο. Το καστ συμπληρώνει ο Λαμπέρ Γουιλσόν και το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα της Τζούντιθ Σ. Μπράουν, "Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy".

Πηγή: flix.gr (Λήδα Γαλανού)