Ποιοι ηθοποιοί διεκδικούν το φετινό βραβείο "Δημήτρης Χορν"

Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου "Δημήτρης Χορν" που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας νέου ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Απριλίου, στις 20.00, στο θέατρο Χορν (Αμερικής 10). 

Οι πέντε υποψήφιοι για το "Βραβείο Δημήτρης Χορν" για τη σεζόν 2016-2017, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι: 

- Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο του Κρις Κέλλερ στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ "Ήταν όλοι τους παιδιά μου", σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν). 


- Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά "Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα", σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν "Υπόγειο"). 


- Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ "Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες", σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα).


- Πάνος Παπαδόπουλος για το ρόλο του Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ "Το Έξυπνο πουλί", σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη (Tempus Verum - Εν Αθήναις). 


- Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Γιώργου Γερακάρη στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη "Στέλλα κοιμήσου", σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος"). 


Το Βραβείο "Δημήτρης Χορν" είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. 

Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. 

Στην εκδήλωση της απονομής, o Δημήτρης Τσούτσης θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν, ενώ στον θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. 

Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη. 

Ο περσινός νικητής του "Βραβείου Δημήτρης Χορν", Κωνσταντίνος Μπιμπής, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα. 

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: lifo.gr