Σωτήρης Κοντιζάς - Η αναφορά στα παιδικά του χρόνια

Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν έκανε ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλώντας στο περιοδικό Down Town Κύπρου. Ο γοητευτικός σεφ του MasterChef αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και μίλησε για τους γονείς του αλλά και το πως γνωρίστηκαν.

"Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και παντρεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία κατάγεται από την Ιαπωνία. Γνωρίστηκαν όταν ήταν εκείνος στην Αγγλία για σπουδές. Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά φύγαμε αμέσως για την Ιαπωνία, μέχρι τα δύο μου χρόνια. Έχουμε άπειρες διαφορές οι δύο λαοί. Μεγάλωσα, όμως, και με τις δύο κουλτούρες και μου είναι οικείες. Ωστόσο, νιώθω πιο κοντά στην Ελλάδα. Ας πούμε στην Ιαπωνία οι άνθρωποι είναι πιο απόλυτοι, πιο "τετράγωνοι". Εδώ είμαστε πιο εξωστρεφείς. Για παράδειγμα, αν πάει η μάνα μου στην Ιαπωνία, που έχει να πάει πέντε χρόνια, και δεν αγκαλιάσει εκείνη τη μητέρα της, η γιαγιά μου δεν θα την αγκαλιάσει. Είναι πιο εσωστρεφείς" δήλωσε. 

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα χρόνια στο σχολείο αλλά και το bullying που δέχθηκε ως ψηλό παιδί και με καταγωγή από την Ιαπωνία. "Στο σχολείο ξεχωρίζει κι ο ψηλός, κι ο κοντός, κι ο χοντρούλης κι εκείνος που έχει μεγάλα αυτιά. Υπάρχουν τα παρατσούκλια, έμενα με φώναζαν "φουτζίτσου" (γελάει). Τότε με πείραζε, το έπαιρνα μέσα μου. Τα παιδιά είναι σκληρά. Άθελά τους βέβαια. Δεν θα μιλήσω για ρατσισμό ή για bullying, γιατί δεν υπάρχει φυλετικός ρατσισμός σε αυτή την ηλικία, αλλά ξεχωρίζει το διαφορετικό. Μεγαλώνοντας, δεν με πείραζαν πια αυτά, αλλά μικρός έλεγα "γιατί σε μένα;". Όταν είσαι μικρός, πονάς πιο εύκολα" εκμυστηρεύτηκε.