"Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά" - Ο ANT1 δίνει "φωνή" σε 10 μικρότερα ιδρύματα και φορείς που βοηθούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Φέτος, την περίοδο του Πάσχα, ο ΑΝΤ1, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, "Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά", δημιούργησε μία αλυσίδα αγάπης με την πολύτιμη αρωγή των τηλεθεατών, των εργαζομένων του και συντελεστών του σταθμού, μέσα από την πρωτοβουλία του να στηρίξει 10 μικρότερα Ιδρύματα και φορείς που βοηθούν 550 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.


Συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία του ΑΝΤ1, οι Έλληνες τηλεθεατές που από την πρώτη στιγμή "αγκάλιασαν" τα παιδιά, μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των τηλεθεατών ακόμη μια φορά. 

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν πάνω από 23.000 κλήσεις και sms στην ειδική γραμμή υποστήριξης που δημιούργησε ο ΑΝΤ1 για το σκοπό αυτό, συγκεντρώνοντας περισσότερα από € 100.000, εξασφαλίζοντας τα αναγκαία για τα παιδιά και συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των 10 μικρότερων Ιδρυμάτων και Φορέων. 

Με σύνθημα την προσφορά και την αλληλεγγύη, όλοι οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 μαζί με δεκάδες δημοσιογράφους του σταθμού, παρουσιαστές, συντελεστές εκπομπών, ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Easy 97.2 και του Ρυθμού 9.49, παρουσιαστές του NETWIX, αγαπημένους πρωταγωνιστές σειρών του ΑΝΤ1, γνωστούς ηθοποιούς και αγαπημένους καλλιτέχνες συσπειρώθηκαν φέτος το Πάσχα και έγιναν εθελοντές, συμβάλλοντας προσωπικά στη συγκεκριμένη ενέργεια. Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των Ιδρυμάτων, ενημερώθηκαν για τις δράσεις τους, έπαιξαν με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτά και τους μοίρασαν αισιοδοξία και χαρά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνολικό ποσό της προσφοράς προστέθηκαν και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα τηλεπαιχνίδια ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και Still Standing και Celebrity Game Night. 

Φέτος το Πάσχα, μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια, ο ΑΝΤ1 μεγάλωσε την "αγκαλιά του" στηρίζοντας, μαζί με όλους εσάς, τα  παρακάτω 10 Ιδρύματα και τα 550 παιδιά που υποστηρίζουν σε όλη την Ελλάδα: 

Στην Αθήνα:

• Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, που επικεντρώνεται στην προστασία των παιδιών από την κακοποίηση, την εκπαίδευση επαγγελματιών και τη στήριξη γονέων και μικρών παιδιών
http://eliza.org.gr

• Την "Αγκαλιά", Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, που προσφέρει προστασία στο παιδί κατά τη διάρκεια της κύησης και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς
https://www.agalia.org.gr

• Τη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού "Αγία Άννα", που φιλοξενεί 24 κορίτσια ηλικίας 5 -18 ετών
http://idryma-agianna.gr 

Στην Αίγινα:

• Την "Ανάδυση", Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών
http://anadysi.gr 

Στη Θεσσαλονίκη:

• Τη "Μέλισσα", Στέγη Παιδικής και Εφηβικής Προστασίας Θηλέων
http://www.stegimelissa.gr

• Το "Άσυλο του Παιδιού", ένα πρότυπο χώρο φροντίδας και εκπαίδευσης οικογένειας και παιδιού
http://www.asylopaidiou.gr/index.php/el 

Στην Κρήτη:

• Το Δίκτυο "Είμαι ακόμα παιδί", ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα
http://www.eimaiakomapaidi.gr 

Στο Βόλο:

• Τις "Άσπρες Πεταλούδες", φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ειδικών Παίδων, που φιλοξενεί παιδιά άπορα, εγκαταλελειμμένα, με σύνδρομο Down και άλλες παθήσεις
https://www.facebook.com/groups/AspresPetaloudes/about 

Στα Ιωάννινα:

• Το "Κέντρο Προστασίας του Παιδιού", Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας, που φιλοξενεί 20 κορίτσια ηλικίας 10 -21 ετών 

Στην Πάτρα:

• Το "Φωτεινό Αστέρι", δίκτυο για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους, που βρίσκονται σε δυσκολία.
http://tofoteinoasteri.org 

Συνεχίζουμε δυναμικά για να έχει "Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά"! 

#KathePaidiMiaAgkalia 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1, "Κάθε Παιδί, Μία Αγκαλιά":

Σε μία δύσκολη περίοδο, όπου τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως τα παιδιά, ο ΑΝΤ1, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, "Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά", αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Σε αυτό το πνεύμα, ο ΑΝΤ1, θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινού, των συνεργατών και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΑΝΤ1, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.antenna.gr/kathepaidimiaagkalia 

Αναλυτικά οι ενέργειες: 

Όλη τη Μ. Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα, προβλήθηκαν περισσότερα από 65 ρεπορτάζ που προέβαλαν τη δράση των 10 Ιδρυμάτων και Φορέων καθώς και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1, οι δημοσιογράφοι, οι ανταποκριτές, οι παρουσιαστές, οι ηθοποιοί του ΑΝΤ1, καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν εορταστικά special επεισόδια Ρουκ Ζουκ, Still Standing και Celebrity Game Night, τα οποία ήταν αφιερωμένα στα παιδιά. 

Συγκεκριμένα οι Γιώργος Μαυρίδης, Νίκος Αναδιώτης, Γιώργος Κατσινόπουλος, Γιώργος Λέντζας, Θανάσης Πασσάς, Φαίη Σκορδά, Θέμης Γεωργαντάς, Κλεοπάτρα Πατλάκη, Κώστας Τσουρός, Άρης Καβατζίκης, Σοφία Τουντούρη, Ελεάνα Τρυφίδου, Νίκος Παρτσώλης, Νίκη Λεμονή, Χριστίνα Χρόνη, Τίνα Καραφίνα, Άννη Πανταζή, Άνθιμος Ανανιάδης, Όλγα Πηλιάκη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Μιχάλης Σεΐτης, Μυριέλλα Κουρεντή, Βίκυ Κάβουρα, Χρήστος Δάντης, Λευτέρης Πανταζής, Κόνυ Μεταξά, Νικόλ Σαραβάκου, Kings, Νικηφόρος, Στέλλα Κονιτοπούλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Χρήστος Νέζος, Σύλβια Δεληκούρα, Ευαγγελία Αραβανή, Ράλλια Χρηστίδου, Διονύσης Αλέρτας, Γιάννης Σπαλιάρας, Μπάγια Αντωνοπούλου, Γρηγόρης Σταμούλης, Ρένος Ρώτας, Γιώργος Παράσχος, Νικορέστης Χανιωτάκης, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Χρήστος Χολίδης, Νίκος Βουρλιώτης, Δήμητρα Φραντζή, Βασιλική Μιλλούση, Ελένη Βουλγαράκη, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κωνσταντίνος Οροκλός, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Μάνος Πίντζης, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Αργύρης Αγγέλου, Λευτέρης Ελευθερίου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, βρέθηκαν στο πλατό των Ρουκ Ζουκ, Still Standing και Celebrity Game Night και έπαιξαν για καλό σκοπό. 

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Νικολέτα Ράλλη και ο Φάνης Λαμπρόπουλος επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, "Η Αγκαλιά". Οι τρεις παρουσιαστές συνάντησαν το προσωπικό και τους εθελοντές που τους εξήγησαν πως λειτουργεί ο Οργανισμός και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και τις υπηρεσίες του. Ακόμη έγιναν παιδιά μαζί με τα παιδιά που φροντίζει "Η Αγκαλιά", τους μοίρασαν δώρα, έπαιξαν, ζωγράφισαν και αντάλλαξαν πολλές αγκαλιές. 

Η Ρίτσα Μπιζόγλη, επισκέφτηκε την εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, "Ελίζα". H δημοσιογράφος συνάντησε το προσωπικό του Ιδρύματος που της παρουσίασε τη λειτουργία του Οργανισμού και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και τις υπηρεσίες του. Η Ρίτσα Μπιζόγλη, συνομίλησε με την κα Αφροδίτη Στάθη, διοικητική διευθύντρια του "Ελίζα" για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν πως να προστατεύουν το σώμα τους και να αναγνωρίζουν τη διαφορά  ανάμεσα στο "ασφαλές" και στο "όχι-ασφαλές" άγγιγμα. Επιπλέον, να θυμούνται ότι δεν ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΤΕ. 

Δεκάδες εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 και οι ηθοποιοί της σειράς "Παρθένα Ζωή", Γιάννης Ποιμενίδης και Ευγενία Σαμαρά, έδωσαν ραντεβού στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού "Αγία Άννα", στην Κηφισιά, όπου φιλοξενεί 24 κορίτσια (5-18 ετών). Εκεί μία θερμή υποδοχή τους περίμενε από τους ενοίκους της στέγης καθώς και των ανθρώπων που εργάζονται εκεί και μία μεγάλη έκπληξη. Τα κορίτσια έπαιξαν τραγούδια που ετοίμασαν ειδικά για την περίσταση στο πιάνο και όλοι μαζί έγιναν μία παρέα, έφτιαξαν δώρα για τις γιορτές του Πάσχα, μοίρασαν χαρά, χαμόγελα, αγάπη και αισιοδοξία και φυσικά αντάλλαξαν ευχές και πολλές αγκαλιές. 

Ο Σάββας Πούμπουρας, επισκέφτηκε τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών "Ανάδυση", στην Αίγινα. Εκεί συνάντησε τους ανθρώπους που λειτουργούν και διαχειρίζονται τον Οργανισμό και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και τις υπηρεσίες του. Ο Σάββας γνώρισε τα παιδιά, τους έκανε όπως πάντα αστεία και έπαιξε μαζί τους. 

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Μπάγια Αντωνοπούλου από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", του Γιώργου Παπαδάκη επισκέφτηκαν το Σωματείο κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, "Ελίζα". Οι δύο δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με το προσωπικό και τους εθελοντές και ενημερώθηκαν για το έργο και τις υπηρεσίες του. Γνώρισαν από κοντά και τα παιδιά που διαμένουν εκεί, άκουσαν τις προσωπικές τους ιστορίες, έπαιξαν παιχνίδια και ετοίμασαν δωράκια για το Πάσχα. 

Η Μαρία Σαράφογλου, επισκέφτηκε το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, "Αγκαλιά". Η δημοσιογράφος συνάντησε το προσωπικό και τους εθελοντές που της εξήγησαν πως λειτουργεί ο Οργανισμός και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και τις υπηρεσίες του. Γνώρισε τα παιδιά που προστατεύει η "Αγκαλιά", μίλησε μαζί τους, μοίρασε δώρα και αντάλλαξε ευχές και πολλές αγκαλιές.

Η Ευαγγελία Αραβανή, ταξίδεψε στην Κρήτη και επισκέφτηκε το Δίκτυο Εθελοντών, για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα της περιφέρειας Κρήτης "Είμαι Ακόμα Παιδί". Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια βρέθηκε στο "Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού" στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γνώρισε από κοντά τα φιλοξενούμενα κορίτσια της δομής. Παράλληλα, συνομίλησε με τους εθελοντές που υποστηρίζουν το δίκτυο, οι οποίοι την ενημέρωσαν για το πώς λειτουργεί και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το έργο και τις υπηρεσίες του.