Αναδρομική έκθεση: "Γιώργος Κουζούνης, είκοσι χρόνια απουσίας" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Απριλίου

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου  διοργανώνει αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής προς τιμήν του αείμνηστου ζωγράφου Γιώργου Κουζούνη. Με τη διοργάνωση αυτή ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου εκπληρώνει, με συμβολικό τρόπο, ένα χρέος στο ζωγράφο και δημιουργό Γιώργο Κουζούνη τόσο για τη σημαντική συνεισφορά του στο χώρο της τέχνης όσο και για την ανιδιοτελή προσφορά του επί σειρά ετών στην πόλη μας.


Μέσα από την έκθεση αυτή, αποτυπώνοντας την εικαστική  πορεία του, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δημιουργική ματιά και το πολυσχιδές έργο του Γιώργου Κουζούνη. 

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις θεματικές ενότητες της καλλιτεχνικής του πορείας, εποπτικό τεκμηριωτικό υλικό (φωτογραφίες, χρονολόγιο, δημοσιεύσεις) καθώς και πλούσιο εκθεσιακό υλικό με σχέδια, βιβλία, εργαλεία. 

Ο Γιώργος Κουζούνης (1922-1998) σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Μοσχάτο και δίδαξε εθελοντικά για μια δεκαετία στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου. Ήταν ένας εξαίρετος ζωγράφος καθώς δημιούργησε ζωγραφικά έργα πρωτοποριακά για την εποχή του αλλά το έργο του παραμένει σχεδόν άγνωστο, αν και η συμμετοχή του σε εκθέσεις ήταν πλούσια. Έγινε γνωστός κυρίως από τις γιγαντοαφίσες για τον κινηματογράφο. Παράλληλα έχει εικονογραφήσει βιβλία, έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καθώς και μία σειρά πορτρέτων πρωθυπουργών που κοσμούν τη Βουλή των Ελλήνων. 

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 έως Κυριακή 06 Μαΐου 2018, 18:00 

Εκθεσιακός Χώρος - 1ος και 2ος όροφος

Ημέρες και Ώρες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 έως Κυριακή 06 Μαΐου 2018, 18:00

Είσοδος ελεύθερη.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα - ΤΗΛ:+30 210 3418550