Τι ήταν τελικά το Mother - O Αρονόφσκι δίνει λίγες ακόμη εξηγήσεις

Το "Mother" του Αρονόφσκι,ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και ίσως πιο μισητά φιλμ του 2017, κυρίως επειδή άφησε κάποιους θεατές να αναρωτιούνται τι συνέβαινε στην ταινία και ποιοι ήταν οι συμβολισμοί της.

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για το τι είχε στο μυαλό του ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι, αλλά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ SXSW, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε περισσότερα για το βαθύτερο νόημά της. "Ήθελα να κάνω μια ταινία για τη Μητέρα Γη και πώς την αντιμετωπίζουμε", είπε για τον χαρακτήρα της Τζένιφερ Λόρενς στην ταινία. 

"Ο τρόπος που βλέπω τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη Μητέρα Γη είναι πως δείχνουμε απέναντί της απίστευτη ασέβεια". 

Η Λόρενς υποδύεται μια έγκυο που ζει σε μια ήσυχη αγροικία με το σύζυγό ποιητή της, τον οποίο υποδύεται ο Χαβιέ Μπαρδέμ. 

Το φιλμ επιβεβαιώνεται τελικά ότι είναι μια αλληγορία για τον Θεό. Όλα όσα συμβαίνον στο φιλμ αποκτούν νόημα όταν τα παραθέσεις δίπλα-δίπλα με την προσέγγιση που δίνει ο σκηνοθέτης. 

"Μελέτησα τη Βίβλο και το πώς παρουσιάζεται ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης", είπε ο Αρονόφσκι. "Αν δεν τον λατρέψεις και δεν προσευχηθείς σε αυτόν, σε σκοτώνει. Τι είδους χαρακτήρας το κάνει αυτό; Για μένα, η ερμηνεία αυτή ήταν για το ανθρώπινο συναίσθημα", αναφέρει και τονίζει πως οι θρησκευτικές αναφορές στο φιλμ είναι πολλές. 

Ο Αρονόφσκι λέει επίσης ότι έκαναν τρεις μήνες πρόβες για το φιλμ και φρόντισε οι ηθοποιοί να κατανοήσουν την αλληγορική έννοια πίσω από τους χαρακτήρες τους, η οποία περιλαμβάνει συμβολικές αναπαραστάσεις για τον Αδάμ και την Εύα και πολλούς ακόμη βιβλικούς χαρακτήρες.

Πηγή: lifo.gr