Το Βατικανό θα δανείσει σπάνια κομμάτια για την έκθεση του MET

Το Βατικανό θα δανείσει περίπου 40 σπάνια κομμάτια για την επερχόμενη έκθεση του Ινστιτούτου Κουστουμιού, η οποία υπόσχεται να είναι η πιο φιλόδοξη του Met μέχρι σήμερα.Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης φιλοξένησε την Τρίτη την παρουσίαση Τύπου στη Ρώμη, με επικεφαλής τον επιμελητή Andrew Bolton, για να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη έκθεση Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination – η οποία, όπως συνηθίζεται, θα είναι επίσης το θέμα του Met Gala στις 7 Μαΐου. 

Στην παρουσίαση τύπου εκτός από τον Bolton συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Donatella Versace, η Anna Wintour και ο Cardinal Gianfranco Ravasi, πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, και περιελάμβανε μια πρώτη ματιά σε ορισμένα αντικείμενα που δανείστηκαν από το το Παρεκκλήσι της Σιστίνας του Βατικανού- πολλά εκ των οποίων δεν έχουν βγει ποτέ πριν από το Βατικανό. Ενα από αυτά είναι μια παπική τιάρα με 18.000 διαμάντια και αντικείμενα που φορούσε ο Πάπας Βενέδικτος ο 14ος στη δεκαετία του 1600, αναφέρει ο Guardian.
Τα θρησκευτικά αντικείμενα θα συνοδεύονται από fashion items σχεδιαστών όπως Chanel, Dolce & Gabbana, Versace και Valentino. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν τα θρησκευτικά αντικείμενα θα εμφανίζονται μαζί με τα 140 κομμάτια μόδας ή ξεχωριστά έτσι ώστε να μην θεωρηθεί το θέαμα προσβλητικό. Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να αποδειχθεί το πιο αμφιλεγόμενο μέχρι στιγμής στο Met.

Θα πρέπει επίσης να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο για να δούμε πώς το ίδιο θέμα θα μεταφραστεί στην ενδυμασία κόκκινου χαλιού στο Met Gala, το οποίο φέτος θα παρουσιαστεί από την Amal Clooney και τη Rihanna.

Η έκθεση Heavenly Bodies θα διεξαχθεί από τις 10 Μαΐου έως τις 8 Οκτωβρίου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: marieclaire.gr (ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΟΥΛΗ)