Ο "Μαύρος Πάνθηρας" της Marvel τίναξε την μπάνκα - Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις

Σαρώνει στα ταμεία ο "Μαύρος Πάνθηρας", ο νέος υπερήρωρας της Marvel, ο οποίος ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Είναι η πέμπτη ταινία του σύμπαντος Marvel - Disney που ξεπερνά το ορόσημο του 1 δισ. εισπράξεων.

H περιπέτεια του "Βασιλιά της Wakanda" μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει ακόμη και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκο, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και ο Ντάνιελ Καλούγια μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας. 

Έχει χαρακτηριστεί ως μια ταινία που άλλαξε τους όρους και τα δεδομένα στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας επιλέγοντας ένα καστ και σκηνοθέτη που αποτελείται κυρίως από Αφρικανούς και Αφροαμερικανούς ηθοποιούς. "Είναι σαν να κατέρρευσε ένα τείχος. Μετά τον Μαύρο Πάνθηρα κανένα στούντιο δεν μπορεί να βγει και να πει οι ταινίες με μαύρους πρωταγωνιστές δεν μπορούν να κάνουν επιτυχία στο εξωτερικό", έγραψε ο αναλυτής Τζεφ Μποκ στους Νιου Γιορκ Τάιμς. 

Κι όλα αυτά ενώ έχουν περάσει μόλις 26 ημέρες από την ημέρα που ο Μαύρος Πάνθηρας βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Η ιστοσελίδα IMDB γράφει ότι μόλις 32 ταινίες έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Μερικές από αυτές είναι το Skyfall του Τζέιμς Μποντ το 2012, η "Πεντάμορφη και το Τέρας" του 2017 και το animation Frozen. 

Στις αρχές της εβδομάδας βρετανικά μέσα διαπίστωσαν ότι ο Μαύρος Πάνθηρας έχει πουλήσει πολύ περισσότερο από άλλους υπερήρωες συναδέλφους του συμπεριλαμβανομένων των Iron Man, Thor και Κάπτεν Αμέρικα.


Πηγή: athensvoice.gr