Ράνια Τζίμα: Μιλά για τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετώπισαν με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Είναι όμορφη, έξυπνη, χαμογελαστή και...ξανθιά! Θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάζει ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά η "αγάπη" της είναι το πολιτικό ρεπορτάζ. Και το υπηρετεί εδώ και χρόνια με συνέπεια και σοβαρότητα. Η Θεσσαλονικιά Ράνια Τζίμα κάνει κάθε πρωί στις 11.00 Alpha Ρεπορτάζ με τον Σπύρο Λάμπρου.

Μετά τη δουλειά, είναι αφοσιωμένη μαμά και σύζυγος, που βάζει πρώτα απ' όλα την οικογένειά της. Τη συνάντησα σε ένα μικρό διάλειμμα μίας ακόμη απαιτητικής για εκείνη ημέρας! 

Πώς είναι η καθημερινότητά σου; 
Δύσκολη! Και βέβαια παρόμοια με εκείνη εκατομμυρίων γυναικών. Ξυπνάω πολύ πρωί, γύρω στις 6.00, για να έχω ένα μισάωρο για μένα, λίγο πριν ξυπνήσει το παιδί μου. Άρα η ημέρα μου ξεκινά νωρίς. Έρχομαι στη δουλειά πολύ πρωί και φεύγω πολύ αργά το απόγευμα. Ευτυχώς μπορώ να έχω όλα τα Σαββατοκύριακα για την κόρη μου, που είναι τώρα 18 μηνών. Είναι η πρώτη φορά, μετά από δώδεκα χρόνια στη δουλειά, που τα έχω ελεύθερα. Τρέχω σαν την παλαβή και προσπαθώ να αναπληρώσω ό,τι δεν αναπληρώνεται τις υπόλοιπες μέρες. Και για τη μικρή, αλλά και για όλους τους δικούς μου ανθρώπους.

Έχεις τύψεις που περνάς τόσες ώρες μακριά από το παιδί σου;
Έχω τύψεις που δουλεύω τόσες ώρες καθημερινά, ναι. Ειδικά τώρα που μεγαλώνει και σιγά σιγά με τον τρόπο της μου το δείχνει ότι της λείπω. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν έχω άλλη εναλλακτική. Ζούμε από τις δουλειές μας. Αν ο ένας από τους δύο μισθούς λείψει, το σπίτι δεν βγαίνει. Είναι μαθηματικά. 

Πόσο καιρό μετά τη γέννηση της κόρης σου γύρισες στη δουλειά;
Όταν η Ελένη ήταν 5 μηνών. Εγώ έζησα και όλη τη δύσκολη κατάσταση του Mega. Αποδέχτηκα νωρίτερα πως το Mega βαίνει στο τέλος. Από διαίσθηση ίσως; Οι πρώτες αρρυθμίες έτυχαν με τους πρώτους μήνες της δικής μου εγκυμοσύνης. Και ξαφνικά βρέθηκα με ένα νεογέννητο να ψάχνω δουλειά. Μπορεί να ακούγεται μελό, αλλά έτσι ήταν. Κι εκείνη την περίοδο δεν είχε κανείς από τους δυο μας στο σπίτι δουλειά. Ζήτησες δουλειά, χτύπησες πόρτες;
Φυσικά και χτύπησα πόρτες, εννοείται ότι ζήτησα δουλειά, πώς αλλιώς; Έβλεπα και βλέπω πολύ καλούς και καλύτερους από μένα συναδέλφους να είναι εκτός δουλειάς για λόγους συγκυρίας. 

Φρέσκια μαμά, νέα εκπομπή στον Alpha, καινούρια στοιχήματα. Η Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ και παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής Alpha Ρεπορτάζ, Ράνια Τζίμα, είδε τη ζωή της να αλλάζει δραματικά. Αλλά δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο. Tώρα που η κόρη τους με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη έγινε 18 μηνών θέλουν να αποκτήσουν ένα δεύτερο παιδί. 

Ήθελες πάντα να παντρευτείς και να κάνεις παιδί;
Όχι. Τίποτα δεν έδειχνε ότι είχα έγνοια να κάνω οικογένεια και παιδιά. Δεν το είχα στο μυαλό μου. Το έβαζα συνέχεια στην άκρη. Πίστευα πως θα προέκυπτε κάποια στιγμή, αλλά δεν είχα κανένα πλάνο για τη ζωή μου. 

Θα έμπαινες στη διαδικασία δεύτερου παιδιού;
Θέλω να κάνω δεύτερο παιδί. Βλέπω και την Ελένη, πώς αντιδρά με τα άλλα παιδιά. Είναι φοβερά κοινωνική, βλέπει διαφημίσεις με πάνες και φιλάει το μωράκι στην οθόνη. Είναι ζήτημα χρόνου να ζητήσει αδελφάκι. Να είμαστε καλά στην υγεία μας, να μπορώ να κάνω κι άλλο παιδί, να μπορούμε να το στηρίξουμε οικονομικά, να έχουμε συναισθηματικές αντοχές με τον άντρα μου. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να σκεφτώ να κάνω κι άλλο παιδί. 

Έχεις δυσανασχετήσει ποτέ με την προβολή της προσωπικής σου ζωής;
Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τις ιδιωτικές σου στιγμές κρεμασμένες στα μανταλάκια. Δεν κακίζω εκείνους που μπήκαν στη διαδικασία να τις καταγράψουν. Αλλά μην τρελαθούμε ότι μας κυνηγάνε και οι φωτογράφοι! Ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να προστατέψω το παιδί μου από τη δημοσιότητα. Αν χρειαστεί, θα το κάνω με απόλυτο τρόπο.

Πηγή: peoplegreece.com (Νάνσυ Παραδεισανού)