Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει

Τον επόμενο μήνα η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί. Μόνο που για να φέρει εις πέρας τον ερχομό του καλείται να ακολουθήσει μερικούς αρκετά περίεργους "βασιλικούς κανόνες".


Η βασιλική οικογένεια έχει θεσπίσει ορισμένους ιδιαιτέρως αυστηρούς κανόνες για όταν γεννιέται ένα παιδί, ανάμεσά τους και ποιος θα το πληροφορηθεί πρώτος αλλά και ποιος θα το ανακοινώσει στο κοινό. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ πρέπει να είναι η πρώτη που θα το μάθει 

Η βασίλισσα πρέπει να πληροφορηθεί πρώτη τη γέννηση ενός παιδιού εντός της βασιλικής οικογένειας, πριν ανακοινωθεί η είδηση στο κοινό. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τηλεφώνησε στη γιαγιά του μέσω μιας κρυπτογραφημένης συσκευής ώστε να την ενημερώσει για τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ. 

Παραδοσιακά η ανακοίνωση αναρτάται έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ έσπασαν αυτό το πρωτόκολλο και είχαν ανακοινώσει τότε την γέννηση του γιου τους μέσω Twitter. 

Ο δημόσιος κήρυκας ανακοινώνει τα νέα στους πολίτες 

Ο δημόσιος κήρυκας της οικογένειας, ήτοι ο γνωστός σε όλους ντελάλης, ανακοίνωσε την γέννηση και του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Το έθιμο έχει τις ρίζες του πίσω στον μεσαίωνα όταν οι άνθρωποι δεν γνώριζαν να διαβάζουν ή να γράφουν. 

Συνίστανται οι τοκετοί κατ' οίκον 

Η παράδοση θέλει την Βασίλισσα να γεννά όλα της τα παιδιά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν η πρώτη που έσπασε τον συγκεκριμένο κανόνα και γέννησε τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι στο St. Mary's Hospital του Λονδίνου. 

Η Κέιτ Μίντλετον γέννησε επίσης τα δύο πρώτα της παιδιά στο ίδιο νοσοκομείο αλλά φήμες θέλουν να φέρνει στον κόσμο το τρίτο με τον τοκετό να γίνεται εντός του Παλατιού του Κένσιγκτον. 

Ο πατέρας απαγορεύεται να είναι στην αίθουσα τοκετού 

Ο τοκετός θεωρείται αυστηρώς γυναικεία υπόθεση και οι πατέρες ποτέ δεν επιτρέπεται να είναι παρόντες σε αυτόν. Βέβαια, εικάζεται πως ο συγκεκριμένος κανόνας έγινε πιο χαλαρός μετά την γέννηση του πρίγκιπα Κάρολου. 

Οι μαίες παίρνουν όρκο σιωπής 

Οι μαίες που παρίστανται στον τοκετό απαγορεύεται να αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία για την γέννηση. Η Κέιτ Μίντλετον φέρεται να είχε τρεις μαίες στη γέννηση της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

Πηγή: lifo.gr