Η Αντζελίνα Τζολί δεν είχε πάει ποτέ στη ζωή της σε επίδειξη μόδας αλλά αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση

Σε όλα τα χρόνιας της καριέρας της, η Αντζελίνα Τζολί -μια από τις πιο εντυπωσιακές σταρ σε όλο τον πλανήτη- δεν έχει πάει ούτε μια φορά σε επίδειξη μόδας. Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση για έναν πολύ σημαντικό λόγο.


"Δεν έχω πάει ξανά σε show. Αλλά ήταν ένα show του δικού μου γούστου. Τα πιο όμορφα κορίτσια αληθινοί survivors με τα κεφάλια τους ψηλά, παρουσίασαν τα δικά τους σχέδια και τη δική τους κουλτούρα και έδειξαν πως είναι πιθανό να βρεις τη θηλυκότητά σου ξανά ακόμα κι αν στην έχουν αφαιρέσει τόσο άγρια", είπε η βραβευμένη ηθοποιός και σκηνοθέτης, που τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε σε μια πρόχειρη επίδειξη μόδας σε καταφύγιο προσφύγων στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Ωστόσο η ιστορία της έγινε μόλις σήμερα γνωστή, μέσα από ένα ρεπορτάζ του Harper's Bazaar. Το καταφύγιο που επισκέφθηκε λειτουργεί υπό της αιγίδα του RefuSHE, ενός προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο βοηθάει νέες κοπέλες ηλικίας 13-23 να ορθοποδήσουν. Το πρόγραμμα είναι μέρος της πρωτοβουλίας MADE51, που έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όλα αυτά τα κορίτσια να κυκλοφορήσουν τα σχέδιά τους στην αγορά. Στο συγκεκριμένο το καταφύγιο, οι νεαρές γυναίκες διδάσκονται την κατασκευή πολύχρωμων κασκόλ χρησιμοποιώντας ανθεκτική βαφή, μέσω μιας παραδοσιακής τεχνικής της Ανατολικής Αφρικής. 

"Θεωρώ πως τα κορίτσια εκπροσώπησαν την κουλτούρα και τα σχέδιά τους με έναν τρόπο εντυπωσιακό. Είναι γυναίκες με τα όλα τους. Υπάρχει τόσο ταλέντο στους πληθυσμούς των προσφύγων που σπαταλιέται επειδή δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν ή δεν μπορούν", σχολίασε η διάσημη ηθοποιός. "Κανείς δεν θέλει να είναι πρόσφυγας και να ζει με βοήθεια. Θέλουν να έχουν αξιοπρεπείς, χρήσιμες ζωές όπως και οι υπόλοιποι από εμάς. Ελπίζω αυτή να είναι μόνο η αρχή", κατέληξε.

Πηγή: lifo.gr