Η Σιένα Μίλερ μιλά για το κυνήγι των παπαράτσι στη σχέση της με τον Τζουντ Λο

Η Σιένα Μίλερ, στη συζήτηση #MeToo-Now What's του ΟΗΕ Νέα Υόρκη, μίλησε για το ανελέητο κυνήγι των παπαράτσι την εποχή που είχε σχέση με τον Τζουντ Λο.


Στην ομιλία της, που ήταν μέρος της ετήσιας συνάντησης του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων, της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών, η 36χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εποχή που αγωνίστηκε ενάντια στην εισβολή των paparazzi στην ιδιωτική της ζωή. 

Όπως αποκάλυψε, στην αρχή της καριέρας της υπήρξαν φορές που παρενοχλήθηκε από άνδρες φωτογράφους, "άνδρες οπλισμένους με κάμερες" και ισχυρίστηκε ότι "κρίθηκε και διασύρθηκε με τρόπο που δεν θα είχε συμβεί ποτέ" αν ήταν άντρας. Το 2011, είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την ηθική των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι το κυνήγι από τους παπαράτσι, ειδικά την εποχή που υπήρξε ζευγάρι με τον Τζουντ Λο, την έκανε να νιώθει συνεχώς την ιδιωτική της ζωή παραβιασμένη και την έφερνε σε μόνιμη κατάσταση άγχους και παράνοιας. "Σχεδόν κάθε μέρα με κυνηγούσαν 10 με 15 άντρες, που με προκαλούσαν λεκτικά ή με έφτυναν" ανέφερε. 

Το 2008 είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του φωτογραφικού πρακτορείου Big Pictures, επικαλούμενη μια βρετανική απόφαση κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντάχθηκε για να προστατεύει τους ανθρώπους από ενοχλητικούς που τους καταδιώκουν και από διαδηλωτές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. "Πέρασα στην αντεπίθεση. Έχω αλλάξει τον νόμο περί απορρήτου" είπε η ηθοποιός. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Αγγλοαμερικανίδα ηθοποιός μοιράστηκε επίσης τις εμπειρίες της για τη σεξουαλική παρενόχληση και τον σεξισμό σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, εξαίροντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες #MeToo και Time's Up για τα βήματα που έχουν κάνει με στόχο τη βελτίωση της ευημερίας των γυναικών στον χώρο εργασίας και ευρύτερα. 

Η Μίλερ περιέγραψε ότι κάποια περίοδο ένιωθε "υπονομευμένη" και "υποτιμημένη". "Πριν από μερικά χρόνια μου δόθηκε ένας δυνατός και δυναμικός ρόλος σε ένα έργο που μου άρεσε. Ήταν ένα δίπρακτο έργο στο Μπρόντγουεϊ, αλλά μου προσφέρθηκαν λιγότερα από τα μισά χρήματα που έπαιρνε ως αμοιβή ο άνδρας ηθοποιός. Η απόφαση να απορρίψω αυτό τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν δύσκολη και μοναχική, αναγκάστηκα να επιλέξω μεταξύ της παραχώρησης της αυτοεκτίμησής μου και της αξιοπρέπειας μου και ενός ρόλου με τον οποίο ήμουν ερωτευμένη" είπε. "Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή μου", είπε. "Όχι επειδή το έκανα, αλλά επειδή δεν το έκανα".

Πηγή: lifo.gr