Μέγκαν Μαρκλ: Ν' αναδείξουμε τα δικαιώματα των γυναικών

Η Μέγκαν Μαρκλ, η ηθοποιός και αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν υπήρξε ποτέ καταλληλότερη στιγμή προκειμένου η ίδια να επικεντρωθεί και να αναδείξει το θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ ετοιμάζεται να συμμετάσχει ενεργά στο φιλανθρωπικό έργο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Η 36χρονη Μαρκλ έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας στο πλευρό της τον Χάρι αλλά και τον αδελφό του Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, κατά τη διάρκεια του ετήσιου γκαλά όπου παρουσιάζεται το έργο του Royal Foundation, του φιλανθρωπικού ιδρύματος της βασιλικής οικογένειας. 

Μετά τον γάμο της με τον Χάρι, την 19η Μαΐου, η Μέγκαν Μαρκλ θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ιδρυμα. Αλλωστε, η ίδια έχει ήδη ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει την καριέρα της ως ηθοποιός και αποσύρεται από τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες που έχει αναλάβει έως σήμερα. 

"Εχουν φωνή" 

Η 36χρονη επισήμανε ότι τα δικαιώματα των γυναικών θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της. 

"Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τόσες πολλές εκστρατείες - όπως η #MeToo και η #TimesUp - και δεν υπάρχει καταλληλότερος χρόνος για να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις γυναίκες που νιώθουν δυνατότερες και τους πολίτες που πραγματικά βοηθούν να τις στηρίξουμε, περιλαμβανομένων των ανδρών" υπογράμμισε. 

Η αμερικανίδα ηθοποιός τόνισε επίσης ότι ο στόχος δεν είναι να βρουν "οι γυναίκες τη φωνή τους". 

"Οι γυναίκες δεν χρειάζονται να βρουν τη φωνή τους. Εχουν φωνή" σημείωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο φόρουμ. "Πρέπει να νιώσουν δυνατές ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και πρέπει να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να τις ακούσει". 

Το Royal Foundation ιδρύθηκε το 2009 από τον Ουίλιαμ και τον Χάρι και επικεντρώνεται σε θέματα όπως το να προσφέρει βοήθεια στους νέους, την προστασία της άγριας ζωής, αλλά και τη στήριξη βετεράνων του στρατού.

Πηγή: tovima.gr