Η Σούζαν Σαράντον αποκαλύπτει ότι ο Πολ Νιούμαν ζήτησε μείωση της αμοιβής του για να πληρωθεί εκείνη ισάξια

Ο φεμινισμός σημαίνει δικαιοσύνη. Ίσα δικαιώματα, απολαβές, ίση αντιμετώπιση. Για αυτό και δεν είναι μόνο οι γυναίκες φεμινίστριες. Αλλά κι όσοι εξαιρετικοί άντρες προσπαθούν να ζουν και να εργάζονται μέσα σε αυτό το πλαίσιο ισότητας. Ένας από αυτούς ήταν ο (έτσι κι αλλιώς εξαιρετικός σε όλα του) Πολ Νιούμαν, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του BBC η Σούζαν Σαράντον. 

Οι δυο τους συνεργάστηκαν το 1998 στο θρίλερ του Ρόμπερτ Μπέντον "Twilight". Η Σαράντον αποκάλυψε στο BBC ότι όταν ο Νιούμαν ανακάλυψε ότι οι παραγωγοί που ισχυρίζονταν ότι θα πληρώσουν ισότιμα τους πρωταγωνιστές τους είχαν υπόψη τους μόνο τους... άντρες πρωταγωνιστές τους (δηλαδή τους Πολ Νιούμαν και Τζιν Χάκμαν), ο βετεράνος ηθοποιός δεν υπέγραψε το συμβόλαιό του μέχρι να διορθωθεί η αδικία. "Θα σου δώσω ένα κομμάτι από το δικό μου μισθό", είπε ο Νιούμαν στη Σαράντον, καθώς θεώρησε ότι δεν είναι δυνατόν τα ονόματά τους σε πόστερ και μαρκίζα να έχουν την ίδια βαρύτητα κι αυτός να πληρώνεται περισσότερο. "Δεν ήταν απλός άνθρωπος. Ήταν θησαυρός" είπε η Σαράντον για τον Νιούμαν. 

Καθώς η συνέντευξη δόθηκε την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας, η ηθοποιός ρωτήθηκε και για τη σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ. 

"Πάντα θα υπάρχει ο "καναπές των οντισιόν". Ποτέ δε θα σταματήσει αυτή η γλοιώδης "συναλλαγή"...". Και παρόλο που, σύμφωνα με τη Σαράντον, φαινομενικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα "επιλογής" - να αρνηθείς δηλαδή τον εκβιασμό - στην ουσία καταλαβαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που όλο αυτό είναι αδιέξοδο και άδικο. 

"Πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση. Πρέπει να σταματήσει το ότι οι Χάρβεϊ Γουάινστιν αυτού του κόσμου έχουν αυτή τη δύναμη να κρατούν το επόμενο πρότζεκτ, τις καριέρες μας στα χέρια τους. Αυτό είναι το πιο σιχαμένο από όλα...".

Πηγή: flix.gr (Πόλυ Λυκούργου)