Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστεί στην επόμενη ταινία του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

Ίσως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος ηθοποιός που να ξεγλιστρά με τέτοια ευκολία από ένα μπλοκμπάστερ της Marvel σε πειραματικά πρότζεκτ κι από οσκαρικούς ρόλους στην επόμενη ταινία εξωτικών auteurs – κι αυτός είναι ένας μονάχα από τους πολλούς λόγους που αγαπάμε την Τίλντα Σουίντον.

Αφού λοιπόν δάνεισε τη φωνή της σε έναν από τους τετράποδους πρωταγωνιστές του "Isle of Dogs" του Γουές Άντερσον, κι ενώ ολοκληρώνει την πολυαναμενόμενη "Suspiria" του Λούκα Γκουαντανίνο, η Σουίντον ετοιμάζει ήδη το επόμενο απρόβλεπτο βήμα της που δεν είναι άλλο από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καινούργια ταινία του Ταϊλανδού Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν. Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα δημιουργός του αινιγματικού "Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του" και του πιο πρόσφατου "Cemetery of Splendour" δεν φημίζεται ακριβώς για τις εύκολα προσβάσιμες ταινίες του, αυτό ωστόσο σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να τρομάξει την Σουίντον, η οποία μετρά άλλωστε στο ενεργητικό της συνεργασίες με ανάλογου βεληνεκούς απαιτητικούς auteurs όπως ο Μπέλα Ταρ. 

Το "Memoria", όπως θα λέγεται το φιλμ, θα γυριστεί και θα εκτυλίσσεται στην Κολομβία, και θα διαπραγματεύεται την αποικιακή ιστορία και το πώς η συλλογική μνήμη μπορεί να οδηγήσει στο φόβο. 

Όπως περιγράφει ο σκηνοθέτης στο Screen Daily, "Κατά τη διάρκεια του '70 και του '80, τα πράγματα ήταν πολύ βίαια στη χώρα, πολύ περισσότερο απ' ό,τι είναι τώρα. Την ώρα που οδηγούσες μπορεί να βρισκόταν μια βόμβα και μερικές φορές η κυκλοφορία σταματούσε και δεν ήξερες γιατί. Οι άνθρωποι φαντάζονταν πράγματα και καταλαμβάνονταν από φόβο. Η ταινία είναι για αυτό, το να περιμένεις για κάτι που δεν γνωρίζεις". 

Όλα αυτά ακούγονται τρομερά ενδιαφέροντα και σίγουρα δεν μπορούν παρά να γίνουν ακόμα καλύτερα με μια γερή δόση από Τίλντα Σουίντον!Πηγή: flix.gr (Θανάσης Πατσαβός)