Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν πως θα καλέσουν στο γάμο τους 2.640 πολίτες

Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα καλέσουν 2.640 πολίτες στο Κάστρο του Ουίνδσορ για το γάμο τους, που θα γίνει στις 19 Μαΐου.Το ζευγάρι θέλει η ξεχωριστή αυτή ημέρα "να διαμορφωθεί έτσι που να επιτρέπει στο κοινό να νιώσει επίσης μέρος των εορτασμών", αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς "η περίσταση θα είναι μια στιγμή χαράς και διασκέδασης που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες και τον χαρακτήρα της νύφης και του γαμπρού". 

Οι επιλεγμένοι πολίτες που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την άφιξη των μελλόνυμφων και των υπόλοιπων καλεσμένων αλλά και την άμαξα όταν αναχωρήσει από το κάστρο.Η ομάδα που έχει προσκληθεί μέσα στο Κάστρο θα περιλαμβάνεται από 1.200 άτομα από "κάθε γωνία της χώρας", ανέφερε εκπρόσωπος του Παλατιού. 

Ο 33χρονος Χάρι και η 36χρονη Μέγκαν έχουν ζητήσει τα άτομα που θα επιλεγούν να προέρχονται από "διαφορά υπόβαθρα και ηλικίες, συμπεριλαμβάνοντας νέους που έχουν επιδείξει ισχυρή παρουσία κι εκείνους που έχουν υπηρετήσει την κοινότητα". 

Περίπου 200 άτομα θα προέρχονται από διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς, με τα οποία σχετίζεται στενά το ζευγάρι. Επίσης στους καλεσμένους θα υπάρχουν 100 μαθητές από δύο τοπικά σχολεία, μέλη της κοινότητα του Ουίνδσορ και 530 άτομα από τα The Royal Households και Crown Estate. 

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτες παραβρίσκονται σε βασιλικό γάμο αφού το 1999 όταν παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η Σοφία είχαν προσκληθεί 8.000 πολίτες, που επιλέχθηκαν μέσω κλήρωσης.

Πηγή: lifo.gr