Παρουσίαση των τριών μονόπρακτων που βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου στο ΙΜΚ - 23, 24 και 25 Μαρτίου

Παρουσίαση των τριών μονόπρακτων που βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με την χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Παρασκευή 23 Μαρτίου, Σάββατο 24 Μαρτίου, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 (τα τρία έργα παρουσιάζονται διαδοχικά σε κάθε παράσταση). 

Ώρα έναρξης: 20:00 

Με την χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζεται το Β' σκέλος του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων "Έξι συγγραφείς ζητούν το κοινό τους" με τα τρία βραβευμένα μονόπρακτα θεατρικά έργα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου της  Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. "ΕΝΑ" 

της Ειρήνης Λουκάτου, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή 

Με φόντο τους ήχους του βιολιού και του πιάνου εξυφαίνεται η σχέση δύο μουσικών, τους οποίους ενώνει και ταυτόχρονα χωρίζει ένα βαρύ φορτίο. Μέσα από έναν ιδιότυπο μονόλογο, παρόν και παρελθόν ξεδιπλώνονται σταδιακά, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στις πληγές που είχαν κρύψει, οδηγώντας τους τελικά προς την λύτρωση. 

Κείμενο: Ειρήνη Λουκάτου
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βασαρδάνης
Στην παράσταση χρησιμοποιείται έργο της Άλκηστης Αλεξίας Βουρνά. "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ" 

της Γεωργίας Βεληβασάκη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Παλάντζα 

Τι συμβαίνει όταν τα εγκεφαλικά κύτταρα εκφυλίζονται; Όταν μια σκιά κατατρώει λίγο-λίγο κάθε σύνδεσή σου με τον οικείο κόσμο; "Αρχή της έμπνευσής μου ήταν ο φόβος της λήθης. Η εικόνα των αγαπημένων προσώπων να θολώνει ημέρα με την ημέρα. Τα πράγματα να αφανίζονται σ' έναν γκρεμό που δεν βλέπεις. Η ζωή να αποστερείται το περιεχόμενο και το νόημά της. Ακόμη και οι λέξεις κάποτε να τελειώνουν. Και τότε πια δεν μοιάζεις παρά με ένα έντρομο έντομο στον τοίχο του δωματίου, που αναζητά ένα ανοιχτό παράθυρο..." σημειώνει η συγγραφέας Γεωργία Βεληβασάκη για το έργο της. 

Κείμενο: Γεωργία Βεληβασάκη
Σκηνοθεσία: Σοφία Παλάντζα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Αλεξίου, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Λευτέρης Καταχανάς "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ" 

του Νίκου Σκουλά, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου 

Ένας διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός, που δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη  σε κανένα μέσο μαζικής επικοινωνίας, από το ξεκίνημα της καριέρας του, υποδέχεται στο σπίτι του, έναν άπειρο μεν, μεγάλο θαυμαστή του δε, δημοσιογράφο, για να του αποσπάσει την πρώτη του συνέντευξη. Και η τροπή που παίρνει αυτή η συνάντηση, του "νέου και άπειρου", με τον "παλιό και έμπειρο", κάθε άλλο παρά συνηθισμένη αποδεικνύεται. 

Συγγραφέας: Νίκος Σκουλάς
Σκηνοθέτις: Αναστασία Κουμίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Απατσίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κροντήρης Τριαντάφυλλος Δελής 

Είσοδος ελεύθερη. 

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος Πειραιώς 206, 177 78 Ταύρος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. - Παρ. 11:00 - 14:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα - ΤΗΛ:+30 210 3418550