"Το τραμ με το όνομα "Πόθος"" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Οι παραστάσεις έχουν ξεκινήσει

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, Το τραμ με το όνομα "Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, σκηνικά-κοστούμια Εύας Νάθενα και μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου.

Η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Χάρης Φραγκούλης, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Άγγελος Τριανταφύλλου, η Ευαγγελία Καρακατσάνη και ο Αdrian Frieling ερμηνεύουν τους ρόλους της παράστασης. 

Το έργο 

Το τραμ με το όνομα "Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς (όπως είναι η ακριβής μετάφραση του πρωτότυπου τίτλου) έχει μια μακρά όσο και ευτυχή πορεία στη διεθνή θεατρική σκηνή, από το πρώτο ανέβασμα το 1947 στη Νέα Υόρκη, ενώ η ταινία του Ελία Καζάν με τη Βίβιαν Λι και τον Μάρλον Μπράντο παραμένει στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου. 
Χρόνος; 1947. Τόπος; Νέα Ορλεάνη. Η ιστορία; Η Μπλανς, καθηγήτρια από το Νότο επισκέπτεται στη Νέα Ορλεάνη την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άνδρα της Στάνλεϋ. Η Μπλανς βλέπει υποτιμητικά τον Στάνλεϋ, λόγω της καταγωγής του αλλά και του οξύθυμου και ακατέργαστου χαρακτήρα του, στοιχεία που καθηλώνουν την Στέλλα σε μια σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η εύθραυστη και με ευγενική καταγωγή Μπλανς βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Στάνλεϋ και η συγκατοίκηση μαζί του αποτελεί την αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το ομιχλώδες παρελθόν της και να αναπτυχθεί μια σχέση πάθους και μίσους, που κλονίζει για πάντα τις ευαίσθητες ισορροπίες των ηρώων. 

Κοινωνικές και προσωπικές αντιλήψεις, κρυφοί πόθοι και ανομολόγητες λέξεις, τραυματισμένες μνήµες και όνειρα ανεκπλήρωτα, ένας κόσμος φοβισμένος "συνωστίζεται" μέσα στο...τραμ με το όνομα "Πόθος". 
Μα, τι μουσική είναι αυτή που έρχεται από τη γωνία; 

"Ας δούμε τι πραγματικά μπορεί να συμβεί όταν αυτά τα αλύτρωτα πρόσωπα από το θρυλικό "tram named "desire"", το θρυλικό τραμ με την ονομασία "Πόθος", συναντηθούν με κάποια άλλα αλύτρωτα, πιο κοντινά μας, ηθοποιούς αυτή τη φορά, σε μια εξίσου σκληρή εποχή κατάρρευσης πρώην ονείρων, σε κάποιαν άλλη γειτονιά που κι αυτή ξέρει από ισορροπίες που αναπτύσσονται δύσκολες κοντά στα νερά - είτε πρόκειται για λιμάνι, είτε πρόκειται για ένα ποτάμι μυθικό που γέννησε απ' τα νερά τον πόνο και τα οριστικά τραγούδια των νέγρων". 

Μιχαήλ Μαρμαρινός 
Ταυτότητα της παράστασης 

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος / Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός 

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου / Σκηνικά- Κοστούμια: Εύα Νάθενα 

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος 

Συνεργάτις Δραματουργός: Έρι Κύργια 

Διεύθυνση Παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη 

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ηλιάνα Καλαδάμη, Μαριλένα Κατρανίδου 

Συνεργάτις Ενδυματολόγου - Σκηνογράφου: Μαρία Καραπούλιου 

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Θεοδώρα Τζήμου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Αdrian Frieling, Μενέλαος Μωραΐτης Δείτε το trailer: Τελευταία παράσταση: Κυριακή 1 Απριλίου 2018 (Κυριακή των Βαΐων) 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων 

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 20.30 

Σάββατο: 18.00 και 21.00 

Κυριακή: 19.00 

Τιμές εισιτηρίων 

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 

Διακεκριμένη: 25 € 

Α' Ζώνη: 20 € / Φοιτητικό-Ανέργων-Άνω των 65: 15 €

B' Ζώνη: 15 € / Φοιτητικό-Ανέργων-Άνω των 65: 10 € 

Γ' Ζώνη: Ενιαίο 10 € 

Σάββατο-Κυριακή 

Διακεκριμένη: 30 €

Α' Ζώνη: 25 € / Φοιτητικό-Ανέργων: 20 €

B' Ζώνη: 20 € / Φοιτητικό-Ανέργων: 15 €

Γ' Ζώνη: 15 € / Φοιτητικό-Ανέργων: 10 € 

Προπώληση 

Στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά 

Στα καταστήματα Public 

Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39) και στο τηλέφωνο 2107234567 

Και στο www.ticketservices.gr και tickets.public.gr 

INFO

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς
τηλ. 2104143310