"Ο Γκάτσος που αγάπησα" με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ΦΣ "Παρνασσός" - 24 Φεβρουαρίου, 3 και 10 Μαρτίου

To πρόγραμμα που έγινε sold out από την πρώτη κιόλας στιγμή επιστρέφει για τρεις νύχτες στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου και στις 3 και 10 Μαρτίου και ώρα έναρξης 9.00 μμ. Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας.

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του ΦΣ "Παρνασσός" με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. 

"Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα", "Ο Γιάννης ο Φονιάς", "Τ' Αστέρι του Βοριά", "Αθανασία", "Κεμάλ", "Αύριο πάλι", "Ραλλού", "Άσπρη μέρα και για μας", "Χάρτινο το Φεγγαράκι", "Αθήνα", "Ήταν καμάρι της αυγής", είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν. 

O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στην σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Και οι δυο μαζί αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος χώρεσε σ' αυτή τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι. Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Πρόκειται για κείμενα ανθρώπων του πνεύματος, που κρατούν όπως κι ο Γκάτσος με το έργο τους τη συλλογική μνήμη ζωντανή και το "σκηνικό" μας όρθιο. 

Συντελεστές: 

Αχιλλέας Wastor: πιάνο 
Ηρακλής Ζάκκας: μαντολίνο-μπουζούκι 
Παραγωγή: Cricos Productions 

Info 

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) 
Τηλέφωνο: 2106109513, 6944303274 

Εισιτήρια: από 10€ 

Προπώληση: viva.gr, τηλ 11876 

-στο "Vivakiosk" στην Πλατεία Συντάγματος 

-Καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης 

-στο "Vivakiosk" Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Γκάζι) 

-αθηνόραμα.gr και lifo.gr