Η δεύτερη ευκαιρία της Σάρον Στόουν

Η Σάρον Στόουν επιστρέφει με τον πρώτο edgy ρόλο της καριέρας της, στο "Mosaic" του Στίβεν Σόντερμπεργκ, μετά την εγκεφαλική αιμορραγία του 2001 που διέκοψε τη χολιγουντιανή της πορεία. Και τη ζωή της. Γιατί πόσα γνωρίζαμε για εκείνο το ανεύρυσμα; Είχαμε καταλάβει ότι είχε μόνο 5% πιθανότητες να επιζήσει; Ότι έπρεπε να μάθει να περπατά και να μιλά από την αρχή; Ότι το Χόλιγουντ την ξέχασε, επιδεικτικά, το επόμενο λεπτό;

Σήμερα, όμως, βρήκε μία ευκαιρία, για μια δεύτερη ευκαιρία. Στη σειρά του Σόντερμπεργκ με το πρωτοποριακό format (λίγο video game, λίγο τηλεοπτική σειρά, λίγο κινηματογραφική ταινία), η Στόουν ερμηνεύει μία συγγραφέα παιδικών παραμυθιών που βρίσκεται δολοφονημένη και πάμε πίσω στο χρόνο για να βρούμε τον ένοχο, ανάμεσα στους πολλούς εραστές της. Ο Σόντερμπεργκ ήθελε να κάνει κάτι φρέσκο κι αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη σειρά πρώτα ως application, που επέτρεπε στους θεατές να ακολουθήσουν την πλοκή μέσα από τον χαρακτήρα που επέλεγαν να τους την αφηγηθεί - μέσα από τα μάτια του. Αυτό είχε σημασία και για την ίδια την οπτική της ιστορίας. Ο δημιουργός της σειράς, Εντ Σόλομον ("Now You See me", "Men in Black", "Charlie's Angels"), είπε ότι ήθελε να γράψει ένα σενάριο που να μοιάζει με αυτό που δηλώνει ο τίτλος "μωσαϊκό". "Κάθε "κακός" είναι ο "ήρωας" στη δική του ιστορία. Αρκεί να τη δεις από τα μάτια του. Ακόμα και στα παραμύθια που έγραφε η ηρωίδα συμβαίνει αυτό: Φταίει ο κυνηγός που έπρεπε να σκοτώσει την αρκούδα για να ταΐσει την οικογένειά του; Φταίει η αρκούδα που έπρεπε να σκοτώσει τον κυνηγό προσπαθώντας να σώσει τα μωρά της;". Όλα τα επεισόδια, λοιπόν, ξεκινούσαν με έναν ίδιο πρόλογο και μετά είχες την επιλογή να επιλέξεις ήρωα. Καμιά φορά και plot line: ειδοποιήσεις σε παρακινούσαν να επιλέξεις να δεις π.χ. ένα flash back, ή να πας fast forward. Να διαβάσεις ένα χαρτί ή ένα έγγραφο. 

Όλο το υλικό μαζί (όλες οι οπτικές) κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο στα smartphone τηλέφωνα και έφτανε τις 6,30 ώρες. Στις 22 Ιανουαρίου που κάνει πρεμιέρα η μίνι σειρά 6 επεισοδίων στο ΗΒΟ και το novacinema 4ΗD, θα δούμε το director's cut. Mε αυτή την αφορμή, η Σάρον Στόουν έδωσε μία συνέντευξη στο CBS Sunday Morning και μίλησε για πολλά. 

Πάνω απ' όλα, για την επιστροφή της μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της που την άφησε με προβλήματα στο λόγο, κενά στη μνήμη και δυσκολία στην κίνηση (δυστυχώς, φαίνεται ότι είναι πολύ εύθραυστη για μια γυναίκα μόλις 60 ετών). Αλλά, επίσης, τη βλέπουμε να σχολιάζει την καριέρα της, τον τρόπο που την έστησε με τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, το κομβικό σταυροπόδι στο "Βασικό Ένστικτο". Βρήκαμε, επίσης, εξαιρετικά, εξαιρετικά, ενδιαφέρουσα την αντίδρασή της στην ερώτηση περί σεξουαλικής παρενόχλησης κι αν την έχει υποστεί. Υπάρχει κάτι στο βλέμμα της, στο σαρκαστικό γέλιο της, αλλά και στον υπαινικτικό (και τόσο μα τόσο ξεκάθαρο, όμως, ειρωνικά) λόγο της, που σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του παγόβουνου. Κι αν είμαστε τυχεροί, αν αυτός ο διάλογος γίνει σωστά, ίσως τότε ανακαλύψουμε τι ρίζα έχει το πρόβλημα. Πηγή: flix.gr (Πόλυ Λυκούργου)