Κώστας Μπακογιάννης: "Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας"

Ο Editor–in-Chief του VICE συναντήθηκε στη Λαμία με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και συζήτησαν μαζί για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, για τον Αλέξη Τσίπρα, για τους εξωγήινους, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την οικογενειοκρατία.

Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, ο περιφερειάρχης δήλωσε "Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας για πάρα πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί αντικειμενικά έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβής από αλκοόλ, όχι μόνο επειδή υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη διακίνησή της, αλλά και γιατί βλέπεις παιδιά που μπαίνουν για λίγα γραμμάρια στη φυλακή". 

Ενώ στο ερώτημα σχετικά με το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου: δήλωσε "Δεν είμαι σίγουρος αν θα το ψήφιζα. Είμαι φανατικά της άποψης πως ο μόνος νόμος είναι η αγάπη. Είμαι υπέρ και του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών. Αυτό που με προβληματίζει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η ηλικία, τα 15 χρόνια. Θυμάμαι τι μυαλά κουβαλούσα στα 15 μου και έχω αμφιβολία αν ένα παιδί 15 ετών μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση".

Πηγή: marieclaire.gr