Έλεν Πομπέο: Θα συνεχίσει να... χειρουργεί με $20 εκατ.

Η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Grey's Anatomy" Έλεν Πομπέο συμφώνησε να συνεχίσει να υποδύεται τη χειρουργό Μέρεντιθ Γκρέι για δύο επιπλέον τηλεοπτικές σεζόν έναντι αμοιβής... 20 εκατομμυρίων δολαρίων το έτος, κάτι που έγινε γνωστό από την ίδια.


Η δραματική σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2005 και εκτυλίσσεται σε νοσοκομείο του Σιάτλ πρόσφατα ξεπέρασε το όριο το 300 επεισοδίων και συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. 

Η Έλεν Πομπέο διευκρίνισε στο περιοδικό "The Hollywood Reporter" ότι το νέο της συμβόλαιο προβλέπει μισθό ύψους 575.000 δολαρίων ανά επεισόδιο για την 15η και 16η σεζόν, όπως επίσης και την καταβολή πριμ υπογραφής συμβολαίου αλλά και συμμετοχή επί των κερδών, ήτοι ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων ανά σεζόν. 

Σε ερώτηση που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC επιβεβαίωσε τη συμφωνία με την ηθοποιό για επιπλέον δύο σεζόν, ωστόσο δεν σχολίασε τις απολαβές της υψηλότερα αμειβόμενης γυναίκας ηθοποιού που πρωταγωνιστεί σε δραματική τηλεοπτική σειρά. 

"Μπορώ να ζητήσω ό,τι δικαιούμαι"

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η καλύτερα αμειβόμενη γυναίκα ηθοποιός της αμερικανικής τηλεόρασης είναι η Σοφία Βεργκάρα, πρωταγωνίστρια της κωμικής τηλεοπτικής σειράς "Modern Family", που επίσης προβάλλεται στο ABC — με απολαβές ύψους 41,5 εκατομμυρίων ανά σεζόν. Ακολουθεί η Κάλεϊ Κουόκο, πρωταγωνίστρια της κωμωδίας "The Big Bang Theory" (CBS) με 26 εκατομμύρια δολάρια. 

"Η τηλεοπτική σειρά θα συνεχίσει όσο η Έλεν το επιθυμεί" δήλωσε στο "Hollywood Reporter" η δημιουργός του "Grey's Anatomy", Σόντα Ριμς. 

"Πάτησα ήδη τα 48 και έχω φθάσει σε σημείο να μπορώ να ζητήσω ό,τι δικαιούμαι, κάτι που συμβαίνει με την πάροδο των χρόνων" εξήγησε η Έλεν Πομπέο, η οποία υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με το ABC. 

"Δεν θεωρούμαι απαραίτητα ηθοποιός που κατάφερε να πετύχει, αντίθετα από 24χρονη ηθοποιό που έχει κάνει μερικές μεγάλες ταινίες, από τις οποίες, όμως, πληρώνεται ελάχιστα, σίγουρα λιγότερο από τον άνδρα συμπρωταγωνιστή της και χωρίς συμμετοχή στα κέρδη" υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr