Φίλτρο για συντελεστές ταινιών που κατηγρούνται για σεξουαλική παρενόχληση

Ένα νέο σάιτ, το Rotten Apples έκανε την εμφάνισή του την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό να φιλτράρει τις ταινίες που αναζητεί ένας χρήστης και να τον ενημερώνει αν σε αυτές έχουν εμπλοκή πρόσωπα που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση. 


Η διαδικτυακή βάση δεδομένων έχει πληροφορίες για ηθοποιούς, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και άλλες κατηγορίες χωρίς ωστόσο να παίρνει θέση ή να επιθυμεί να δικάσει, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της.

Πρόκειται για έναν ιστότοπο με μια βάση δεδομένων στην οποία με αναζήτηση μπορείτε να μάθετε εάν μια ταινία ή μια εκπομπή συνδέεται με πρόσωπο που κατηγορείται για σεξουαλική κακομεταχείριση.

Στο site, σύμφωνα με δημοσίευμα του Esquire, ως πρόσωπο ορίζεται μέλος του cast, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, γεγονός αφήνει περιθώρια για παράβλεψη παρενόχλησης σε χαμηλότερη βαθμίδα.

Στην επεξήγηση της αποστολής του site τονίζεται ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποτελέσει καταδίκη ενός ολόκληρου έργου. Αυτή η βάση δεδομένων δεν είναι τέλεια και τα αποτελέσματα δεν πρέπει να θεωρηθούν ως γεγονός. Κάθε σύνδεσμος προέρχεται από ένα υπάρχον άρθρο και δεν αποτελεί αντανάκλαση των δικών μας απόψεων».

Με όλα τα προαναφερόμενα, πολλοί άνθρωποι επιθυμούν ένα τεχνολογικό εργαλείο ακριβώς όπως αυτό και είναι πιθανό να γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, καθώς νέες καταγγελίες συνεχίζουν να διατυπώνονται. Το Rotten Apples σας παρέχει όλες τις πληροφορίες ώστε να μπορείτε να αποφασίζετε ποιου δημιουργού τις ταινίες υποστηρίζετε.

Το Rotten Apples, που ξεκίνησε να λειτουργεί την περασμένη εβδομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση με βάση τον τίτλο οποιασδήποτε ταινίας για να διαπιστώσουν αν έχουν διατυπωθεί ή όχι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον πρωταγωνιστών ή μελών του cast, με συνδέσμους που παραπέμπουν στις ιστορίες που περιγράφουν λεπτομερώς κάθε ισχυρισμό.

Για παράδειγμα στη ρομαντική ταινία της Miramax «Shakespeare in Love» που κέρδισε επτά βραβεία Όσκαρ το 1999, το site εντοπίζει τους παραγωγούς Χάρβεϊ και Μπομπ Γουάινσταϊν και τους ηθοποιούς Μπεν Άφλεκ και Τζέφρι Ρας ως ονόματα που κατηγορούνται για σεξουαλική κακομεταχείριση.

Το site, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph» είναι δημιουργία των επαγγελματιών από τον κλάδο της διαφήμισης στο Λος Άντζελες Tal Wagman, Annie Johnston, Justice Erolin και Bekah Nutt, οι οποίοι άρχισαν να διαμορφώνουν την ιδέα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γουάινστιν. Αναφέρουν ότι ο ιστότοπος διαθέτει σήμερα περισσότερα από 19.000 ονόματα.

ΠΗΓΕΣ: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ