Η "Μις Γαλλία" πρέπει να ξέρει ποιος είναι ο... Τσίπρας

Για να κατακτήσει μία Γαλλίδα τον τίτλο "Μις Γαλλία" και να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς του 2018 στην Καλιφόρνια πρέπει να γνωρίζει, μεταξύ άλλων, και ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό επειδή η "Μις Γαλλία" δεν αρκεί να είναι μόνο εκπάγλου κάλλους και να διαθέτει γαλλική φινέτσα, αλλά να έχει και παιδεία.

Έτσι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης αποφάσισαν ότι για να διεκδικήσει μία από τις 30 φετινές υποψήφιες τον τίτλο θα πρέπει να επιτυχεί και σε ένα γραπτό τεστ, διάρκειας μίας ώρας, με 34 ερωτήσεις γενικής παιδείας. 

Αναμέσα στις ερωτήσεις γραμματικής, όπως οι κλίσεις ρημάτων ή ερωτήσεις για τον κινηματογράφο (π.χ. πείτε δυο ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ) και τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις υπάρχει στο τεστ και η ερώτηση "ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας;". 

Και δεν είναι μόνο ο... Τσίπρας. Αν η "Μις Γαλλία 2018" γνωρίζει ποιος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός τότε θα πρέπει να δοκιμαστεί και στους κανόνες του savoir vivre. Γιατί, όπως λέει μία εκ των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, "ζητούμε από τη Μις Γαλλία κάτι περισσότερο από ομορφιά. Περιμένουμε να έχει κομψότητα και ευφυία". 

Η Σιλβί Τεγιέ, γενική διευθύντρια της διοργάνωσης, πιστεύει ότι αυτή η προετοιμασία μερικών ημερών πριν την τελική κρίση βοηθάει στην επιλογή μία βασίλισσας ομορφιάς με επάρκεια.

Πηγή: in.gr