Η Ρόουλινγκ αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε το σύμβολο που εμφανίζεται στον Χάρι Πότερ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκάλυψε την πηγή έμπνευσής της για το σύμβολο του «Deathly Hallows», το οποίο είναι εμφανές σε όλη τη σειρά του Χάρι Πότερ. Πρόκειται για ένα τριαδικό σημάδι, αφού αποτελείται από τρία ξεχωριστά στοιχεία: το «Elder Wand» που συμβολίζεται από μία ευθεία κάθετη γραμμή, το «Resurrection Stone» που είναι ο κύκλος που περιβάλλει την γραμμή και το σύμβολο ολοκληρώνεται με το εξωτερικό τρίγωνο που τα περικλείει και είναι το σύμβολο του «Cloak of Invisibility». 


Σύμφωνα με τα βιβλία ο μάγος που θα καταφέρει να βρει και να συνδυάσει αυτά τα τρία στοιχεία θα γίνει ο «Δάσκαλος του Θανάτου».
Μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται ο Χάρι Πότερ και η ιστορία της μαγείας, η συγγραφέας αποκάλυψε ότι το σύμβολο είναι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του 1975, «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι και Μάικλ Κέιν, την οποία έβλεπε την νύχτα που η μητέρα της πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 45 χρόνων.

«Έμενα στο σπίτι ενός φίλου και έγραφα τον Πότερ για έξι μήνες και έμενα ξύπνια όταν όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν επειδή έβλεπα την ταινία Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς», δήλωσε η Ρόουλινγκ.

«Κάποια στιγμή την ώρα που έβλεπα την ταινία... η μητέρα μου πέθανε, 250 μίλια μακριά, μου τηλεφώνησαν την επόμενη μέρα για να μου πουν ότι έχει πεθάνει», είπε.

Συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι ποτέ δεν είχε συνδυάσει τα δύο σχήματα μέχρι που πολλά χρόνια αργότερα ξαναείδε την ταινία και είδε τις ομοιότητες των δύο συμβόλων και τότε «με έλουσε κρύος ιδρώτας», τόνισε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ