Γιώργος Καπουτζίδης: Τι τον έκανε να φοβηθεί και να γίνει προσεκτικός ακόμα και στον τρόπο που φλέρταρε

Ερχόμενος στην Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιός στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ο Γιώργος Καπουτζίδης νοίκιασε ένα σπίτι στην οδό Ιπποκράτους. Συμφοιτητές του τότε ήταν η Αγγελική Λάμπρη, ο Μάριος Αθανασίου, η Φωτεινή Δάρρα και ο Μιχάλης Μαρίνος.

"Από την πρώτη κιόλας μέρα κατάλαβα πως είχα να κάνω με ανθρώπους που πάνω κάτω είχαν τις ίδιες αντιλήψεις, γνώμες και οράματα με μένα. Ακόμα και στις διαφωνίες μας, υπήρχε ένας κώδικας για το πώς θα λύνονται". 

Όντας φοιτητής, έκανε χιούμορ, αλλά και τρέλες με την παρέα του. "Είμαι χαρούμενος άνθρωπος και η ψυχή της παρέας. Από την άλλη, ήμουν και αυστηρός. Την περίοδο που έγινα πολύ γνωστός, έκανα μια προσπάθεια να τα έχω καλά με όλους. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε. Πλέον επιλέγω να τα έχω καλά μόνο με αυτούς που θέλω. Μπορεί να είμαι party animal, ψυχή της παρέας, επιεικής, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είμαι και αυστηρός, μοναχικός και απόλυτος. Μπορεί να συγχωρήσω εύκολα, αλλά μπορεί να μη συγχωρήσω και καθόλου και να σε κόψω τη στιγμή που πας να πεις "συγγνώμη". Ενώ στο παρελθόν έπαιρνα αποφάσεις βάσει της λογικής, τώρα υπερτερεί το συναίσθημα" εξομολογείται. 

"Η Εθνική Ελλάδος είναι η πιο θαρραλέα σειρά που βγήκε στην τηλεόραση" 

Η επιτυχία του σίριαλ Στο Παρά Πέντε μεταφράζεται σε υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης, ενώ παράλληλα εκτινάσσει τη δημοτικότητα των πρωταγωνιστών. "Η συγκεκριμένη δουλειά μάς άλλαξε τη ζωή. Ο καθένας από εμάς το χειρίστηκε με το δικό του τρόπο. Η ξαφνική αναγνωρισιμότητα μου δημιούργησε φοβία. Ξεκίνησα να είμαι προσεκτικός στη διασκέδασή μου, ακόμα και στον τρόπο που φλερτάρω. Νομίζω πως εκείνη ακριβώς την περίοδο λειτουργούσα με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα. Οι αντιδράσεις μου ήταν φιλτραρισμένες και ομολογώ πως ήμουν λιγότερο αυθόρμητος. Πλέον, αισθάνομαι πως τα έχω φέρει τούμπα. Πλέον λειτουργώ με το συναίσθημα και δεν σου κρύβω πως το ευχαριστιέμαι κιόλας". Δεδομένου πως πολλές φορές αυτή η ξαφνική προβολή "μαγεύει" τους πρωταγωνιστές, σκέφτομαι αν κάποια στιγμή καβάλησε το καλάμι. "Όχι, καθώς ήμουν ήδη 33 ετών, οπότε το διαχειρίστηκα με ωριμότητα" απαντά. Έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας, έχει συνεργαστεί με πολλούς ηθοποιούς. Κάνοντας τον προσωπικό του επαγγελματικό απολογισμό, υπάρχουν πράγματα που έκανε για τα οποία μετάνιωσε; "Στην τηλεόραση θεωρώ πως έκανα ωραίες δουλειές, με κύριο γνώμονα το σεβασμό στον τηλεθεατή, αλλά και στους συνεργάτες μου. Εκτός από τις Σαββατογεννημένες και το Παρά Πέντε, η Εθνική Ελλάδος ήταν ένα σίριαλ-σταθμός στην καριέρα μου. Είναι η πιο θαρραλέα σειρά που βγήκε στην ελληνική τηλεόραση και αισθάνομαι πως είναι η δουλειά που με καθοδηγεί για το πώς θέλω να είμαι και ως άνθρωπος και ως δημιουργός. Όσον αφορά την παρουσίαση, αν έκανα σήμερα το Just Τhe 2 of Us, θα το παρουσίαζα με διαφορετικό τρόπο. Θα ήμουν περισσότερο ελεύθερος στο να πω αυτό που θέλω και δεν θα φοβόμουν να σπάσω τα αυγά".

Πηγή: peoplegreece.com (Μαρίνος Βυθούλκας)