Κάτια Δανδουλάκη: "Έπαθα από την κούραση κατάθλιψη"

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι αναμφίβολα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα του θεάτρου και μετράει αρκετά χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο. Η κούραση για την μεγάλη της αγάπη δεν λείπει από την καθημερινότητα της, καθώς την φετινή τηλεοπτική σεζόν συμμετέχει στην σειρά, "4xxx4", και ετοιμάζεται για την θεατρική παράσταση "Έξυπνα μικρά ψέματα".

Η γνωστή ηθοποιός, σε συνέντευξη της στο περιοδικό YOU!, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ψυχική κούραση του επαγγέλματος αλλά και την περίοδο της κατάθλιψης. 

"Έπαθα από την κούραση κατάθλιψη. Αρρώστια είναι κι αυτή. Και μάλιστα μου λένε γιατί βγαίνω και το λέω, και απαντάω ότι είναι αρρώστια που πρέπει να λέγεται γιατί γιατρεύεται. Δεν υπάρχει ταμπού στην αρρώστια. Όταν δεν έχεις την αποδοχή του τι είσαι και του τι κάνεις, δεν προχωράς. Έπαθα υπερκόπωση σε συνδυασμό με κατάθλιψη και μαζί με πολύ πόνο γιατί είχα όλους αυτούς τους αποχωρισμούς στη ζωή μου. Τώρα όμως ευτυχώς έχει γιατρευτεί η ψυχή και μπορώ και τα βγάζω πέρα" εξομολογείται χαρακτηριστικά η Κάτια και συμπληρώνει: "το σώμα αντέχει αλλά κουράστηκα να το καταπονώ. Θα ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι το οχτάωρο μου. Αλλά όταν έχεις γύρισμα δεν μπορείς. Εμένα μου δημιουργεί μεγάλη κούραση το στρίμωγμα της ψυχής μου". 

Παράλληλα, δεν διστάζει να μοιραστεί τα σημάδια που την βοήθησαν να συνειδητοποιήσει την κατάθλιψη αλλά και τον τρόπο που κατάφερε να το ξεπεράσει. "Κατάλαβα αμέσως την κατάθλιψη. Δεν έμπαινα στην μπανιέρα για να μην πνιγώ. Κι όταν το είπα στη φίλη μου τη Λένα με συμβούλεψε να πάω αμέσως στον ψυχίατρο. Δεν είχα και καμία αντίρρηση να πάω γιατί δεν μου άρεσα να με βλέπω έτσι. Μέσα σε έξι μήνες συνήλθα και σταδιακά έκοψα και τα χάπια μέσα σε διάστημα ενός χρόνου και ξαναβγήκα στην επιφάνεια" αναφέρει χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.