Σμαράγδα Καρύδη: "Θα σοκαριστείς αν ακούσεις πως ένας παραγωγός την έπεσε σε μια ηθοποιό; Φυσικά συμβαίνουν και στην Ελλάδα"

Ορμώμενοι από το σκάνδαλο Weinstein (του μεγαλοπαραγωγού και συνιδιοκτήτη της Miramax που κατηγορήθηκε από πλήθος ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση της εξουσίας του), αλλά και της περίπτωσης του Kevin Spacey που απολογούμενος στις κατηγορίες του ηθοποιού Anthony Rapp πως του είχε ριχτεί όταν ο ίδιος ήταν μόλις 14 και ο Spacey 26, ομολόγησε πως είναι γκέι, μιλάμε με τη Σμαράγδα Καρύδη για όσα συμβαίνουν και στην ελληνική πραγματικότητα. 

Σε λίγο, έτσι όπως πάμε, δεν θα υπάρχουν ηθοποιοί στο Χόλιγουντ. 
Τι είναι αυτό τώρα; Πλέον όλοι βγαίνουν και κατηγορούν τους πάντες. Νομίζω πως είναι τρελό όλο αυτό και θα πρέπει να μπουν όρια. 

Λογικά κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία για να επωφεληθούν της δημοσιότητας. 
Σίγουρα. Δεν μπορεί όλα να είναι το ίδιο. Γιατί σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι και το φλερτ ή το πέσιμο. Είναι πολύ συγκεκριμένο τι ορίζει: "Χρησιμοποιώ εξουσία για να επωφεληθώ σεξουαλικά". Δεν μιλάμε για περιπτώσεις βιασμού και μη συναίνεσης. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Φοβάμαι μην έρθει αυτό και στην Ελλάδα και αρχίσουν να λένε διάφορες ιστορίες. 

Έχεις ακούσει να γίνονται και στην Ελλάδα; 
Φυσικά. Εσύ δεν έχεις ακούσει; Σε όλους τους χώρους και παντού συμβαίνει. Θα σοκαριστείς λοιπόν αν ακούσεις πως ένας διευθυντής την έπεσε στη γραμματέα του ή ένας παραγωγός σε μια ηθοποιό;

Πηγή: peoplegreece.com (Γιώργος Πράτανος)