Η Αλίσια Βικάντερ κι άλλες 600 Σουηδές ηθοποιοί, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τη σεξουαλική παρενόχληση

Από την Αλίσια Βικάντερ, ως την Μαρίε Γκέρανσον του "Είμαι Παράξενη Κίτρινη", 600 γυναίκες ηθοποιοί της Σουηδίας υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, με ορμή και δυναμισμό, μιλώντας εναντίον της σουηδικής κινηματογραφικής και θεατρικής βιομηχανίας, που δεν καταφέρνει να προστατεύσει τις γυναίκες από τη σεξουαλική παρενόχληση και το βιασμό.

Μαζί με μαρτυρίες κάποιων από τις ηθοποιούς, η επιστολή δημοσιεύτηκε στη σουηδική καθημερινή εφημερίδα Svenska Dagbladet - διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα παρακάτω: 

"Σκηνοθέτες, αποτύχατε. Παραγωγοί, αποτύχατε. Εταιρίες παραγωγής, αποτύχατε. Διευθυντές θεάτρων, αποτύχατε. Πολιτικοί, αποτύχατε. Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίζετε ότι κανείς δεν παρενοχλείται σεξουαλικά στον εργασιακό του χώρο. Σταματήστε να προστατεύετε, να προσλαμβάνετε και να χρηματοδοτείτε τους δράστες. Δεν θα μείνουμε άλλο σιωπηλές. Θα αναγκάσουμε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν και τον νόμο να ενεργήσει όπου χρειαστεί. Θα τοποθετήσουμε την ντροπή εκεί όπου ανήκει, στον δράστη και σ' αυτούς που τον προστατεύουν. Ξέρουμε ποιοι είστε".

Πηγή: flix.gr (Λήδα Γαλανού)