Ο Χρήστος Θεοδώρου στο pressmixer.gr: "Όλα εξαρτιόνται από το πόσο αγαπάς και πόσο διεκδικείς τα όνειρα σου"

Μια ζεστή και ξεχωριστή φωνή, μια δυναμική παρουσία, ένας άνθρωπος που αγαπά να ταξιδεύει μέσα από τη μουσική. Ο Χρήστος Θεοδώρου ξεκινά απόψε τις εμφανίσεις του στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα και μας προσκαλεί σε ένα από τα αγαπημένα του ταξίδια. Τα νοσταλγικά, τα γεμάτα συναισθήματα και εικόνες, τα γεμάτα όνειρα, χαρά, αλλά και μελαγχολία. 


Τι έχει μεσολαβήσει από το τέλος του Voice μέχρι σήμερα; Τι έχει αλλάξει για τον Χρήστο;

Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, όπως μικρές λεπτομέρειες στα χαμόγελα των περαστικών, καινούργιες συνεργασίες με ανθρώπους που πάντα εκτιμούσα και σεβόμουν, και εννοείτε εξακολουθώ ακόμη, όπως τον πολύ αγαπημένο Στέφανο Κορκολή και τον μεγάλο στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου. Έχω επίσης τη χαρά και τη τιμή, την μουσική επιμέλεια του δίσκου μου να την έχει αναλάβει ο Ανδρέας Αποστόλου. Επίσης έχω ετοιμάσει το δικό μου σχήμα, με πού γνωστούς και ταλαντούχους μουσικούς, αλλά και φίλους πάνω απ' όλα.

Από παιδί πειραματιζόσουν καλλιτεχνικά, έψαχνες, άκουγες. Κατ' αρχάς σ’ αρέσει ακόμη το θέατρο;

Πάντα μου άρεσε και μου αρέσει το θέατρο. Μπορώ να πω πως με έχει επηρεάσει σ’ αυτό η μεγάλη μου αδελφή, που είναι επίσης και μια από τις στιχουργούς μου. Λατρεύω το θέατρο και όποτε βρίσκω λίγο χρόνο μ’ αρέσει να πηγαίνω σε παραστάσεις είτε μόνος είτε και με παρέα.

Θα ήταν, ενδεχομένως, ιδανική μια πρόταση που να συνδυάζει μουσική και θέατρο; Ένα μιούζικαλ για παράδειγμα;

Θα ήταν ίσως μια από τις ωραιότερες προτάσεις που θα μπορούσα να έχω. Λατρεύω τη μουσική και το θέατρο και ένας συνδυασμός των δύο θα μου άρεσε πάρα πολύ.

Από τα πολλά χρόνια μουσικού ψαξίματος, κατέληξες κάπου, σε κάποιο είδος που σε εκφράζει περισσότερο ή πειραματίζεσαι ακόμη;

Το ψάξιμο δεν σταματά ποτέ, όπως δεν σταματά ποτέ ούτε η μουσική να εξελίσσετε. Πάντα υπάρχει κάτι νέο, κάτι καινούργιο, νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που αξίζει να ψάξεις και να δόσεις σημασία, αλλά και οι παλαιότεροι διαχρονικοί καλλιτέχνες που μια ζωή δεν είναι αρκετή για να τους  μελετήσεις εις βάθος και να μάθεις απ’ αυτούς.

Από τις μέχρι τώρα συνεργασίες που έχεις κάνει σε Ελλάδα και Κύπρο, ποιες ξεχωρίζεις και γιατί;

Η κάθε μια ήταν μοναδική όπως και ο κάθε καλλιτέχνης. Ίσως να ξεχωρίζω αυτές που έχω κρατήσει και μια προσωπική σχέση σε βαθμό φιλίας, όπως με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, που αγαπώ ιδιαίτερα ως καλλιτέχνη, τον Πάνο Μουζουράκη, το Στέφανο Κορκολή, τον Διονύση Τσακνή, τον Λάκη Παπαδόπουλο, το Γιάννη Μηλιώκα, το Φίλιππο Πλιάτσικα, τους Μπλε, τους Locomondo, τον Λεωνίδα Μπαλάφα...και πολλούς άλλους. Είναι όλοι ξεχωριστοί για μένα ίσως επειδή έχουμε διατηρήσει και μια μακροχρόνια σχέση φιλίας.

Ποια στοιχεία θεωρείς πως πρέπει να έχει κάποιος για να προχωρήσει και να έχει διάρκεια; Πιστεύεις είναι εύκολο η μουσική σκηνή της Ελλάδας και, μάλιστα της Ελλάδας που βρίσκεται σε κρίση, να "αντέξει" τόσους νέους καλλιτέχνες που βγαίνουν μέσα από talent shows, youtube κτλ;

Δεν πιστεύω γενικότερα στο εύκολο ή στο δύσκολο, όπως δεν πιστεύω και στη τύχη. Πιστεύω ότι όλα εξαρτιόνται από το πόσο αγαπάς και πόσο διεκδικείς τα όνειρα σου. Πόσο βαθιά είσαι διατεθειμένος να βουτήξεις και πόσο μπορείς να κρατήσεις την αναπνοή σου. Τα Talent Shows θεωρώ πως είναι η νέα βιτρίνα των μεγάλων εταιρειών, στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει, απλά το παιχνίδι αυτό έχει νέα πιο εξελιγμένα εργαλεία, που δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν τα απαιτούμενα προσόντα να τα εκμεταλλευτούν με κάλο και σωστό τρόπο, αφού όσο εύκολα μπορούν να σε αναδείξουν και να σε υποστηρίξουν, άλλο τόσο μπορούν να σε καταστρέψουν. Πιστεύω γενικά ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός και συγκρατημένος σε ότι κάνεις και στη προκειμένη περίπτωση, στο πως χειρίζεσαι τα μέσα που σου προσφέρονται.   

Τι μας ετοιμάζεις στη Σφίγγα;

Στη Σφίγγα ετοιμάζουμε κάτι πολύ όμορφο. Στόχος μας είναι όσοι έρχονται να φεύγουν γεμάτοι από τις μουσικές διαδρομές στις όποιες θα τους ταξιδέψουμε. Να παραδίνονται  στα συναισθήματα που έχουν ανάγκη να τους προκαλέσει αυτό που θα ακούνε. Το πρόγραμμα μας θα καλύπτει τραγούδια από το χθες μέχρι το σήμερα παλιών και νέων καλλιτεχνών  της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας. Θα μας δείτε να βαράμε δυνατά, να καρφώνουμε με τη μουσική μας τον κόσμο, να χορεύουμε μαζί τους, να χαιρόμαστε αλλά και να μελαγχολούμε, να ονειρευόμαστε αλλά και να νοσταλγούμε…Δείτε περισσότερα για τις εμφανίσεις του στη Σφίγγα εδώ.