Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης στο Σταυρός του Νότου +plus

Πριν δύο χρόνια έγινε πανελλήνια γνωστός, με το συγκινητικό τραγούδι "Να σταθώ στα πόδια μου", που έγραψε και τραγούδησε μαζί με το Λεωνίδα Μπαλάφα. Πέρσι ο Γιάννης Μαρκόπουλος έκανε ένα ολόκληρο album μαζί του, τον "Κρητικό Ορίζοντα", χαρακτηρίζοντας τον ως "τον σπουδαιότερο σύγχρονο Κρητικό τραγουδιστή".


Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, είναι ένας νέος, εξαιρετικά ταλαντούχος δημιουργός και τραγουδιστής, που ανανεώνει τον παραδοσιακό κρητικό ήχο, εμπλουτίζοντας τον με σύγχρονα στοιχεία. Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Αθήνα, έρχεται για μια βραδιά στο Σταυρό του Νότου plus, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.
Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος και δημοφιλής στο κοινό της Κρήτης, μέσα από μια πολύχρονη πορεία που έχει να επιδείξει εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις και πολλές συνεργασίες, που ξεκινούν από τον Ψαραντώνη και τον Βασίλη Σκουλά και φτάνουν στον Λεωνίδα Μπαλάφα, τον Ιταλό τραγουδοποιό Gianfranco Maragno και βέβαια την κομβική του συνεργασία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο σε δισκογραφία και συναυλίες.
Στην εμφάνιση του θα ερμηνεύσει τραγούδια μιας ευρείας γκάμας, δικά του αλλά και αγαπημένων του σύγχρονων δημιουργών. 
Τον συνοδεύει η μπάντα του, που έδειξε στην περσινή της εμφάνιση στο Σταυρό του Νότου, ότι δεν φοβάται τις εντάσεις και τον ηλεκτρισμό, συνοδεύοντας επάξια τις απογειωτικές ερμηνείες του.


Παίζουν οι μουσικοί:
Λαούτο: Μιχάλης Παχάκης
Ακουστική κιθάρα: Μιχάλης Δασκαλάκης
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Νεονάκης
Μπάσο: Μιχάλης Μπουτσάκης
Τύμπανα: Νίκος Χριστόπουλος

Ήχος: Μάνος Τσιριγωτάκης

INFO 
Σταυρός του Νότου +plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος,
Τηλ: 210 9226975 | www.stn.gr
Έναρξη:  22.30
Είσοδος με μπύρα ή κρασί 13 ευρώ
Μπουκάλι κρασί: 60 ευρώ (ανά δύο άτομα)

Τιμή φιάλης: 120 ευρώ (ανά τέσσερα άτομα)