Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας

Μία πρωτοποριακή εικαστική πρόταση από το KROMA. Η πλατφόρμα Τέχνης & Πολιτισμού KROMA εγκαινιάζει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 το νέο της καλλιτεχνικό project "KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας". Το πρώτο KROMA One-Off 001 ξεκινά με την Εικαστικό Maria Fragoudaki με τίτλο "New York ‎2013-2015". 

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, βασισμένο στην έκθεση και τα έργα της από το Άπειρον - Apeiron. Το παιδί γνωρίζει τον καλλιτέχνη και συζητάει μαζί του. Μαθαίνει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και έχει την δυνατότητα με οδηγό την φαντασία, να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό έργο. 

Επί τη ευκαιρία των εκθέσεων KROMA One-Off, κάθε φορά θα τυπώνονται συλλεκτικά έντυπα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. 

Romantso
Αναξαγόρα 3-5, 10552 Αθήνα, Greece
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017
Ώρες: 19:00 - 23:00 

Είσοδος δωρεάν 


Γιατί KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας;
• η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών μιας έκθεσης προτιμά την ημέρα των εγκαινίων
• παρουσία του καλλιτέχνη και γνωριμία με το κοινό
• εντάσσει την Τέχνη στην καθημερινότητα 
• είναι μια νέα πρόταση εξόδου που ενισχύει τη σχέση του κοινού με τον Πολιτισμό 
• απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, μέσω των παράλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων 
• σκοπός των εκθέσεων είναι να πλαισιώνονται από πολλές παράλληλες δράσεις όπως live performances, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προγράμματα προβολών, workshops και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και μια πληθώρα φεστιβάλ και δημιουργικών δράσεων 

Το KROMA επιθυμεί να φέρει την τέχνη εκεί που συχνάζει ο κόσμος αντί να καλεί τον κόσμο σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για αυτήν. Να απολαύσουν την εικαστική δημιουργία στα στέκια τους, να μπορούν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν τις εντυπώσεις τους σχετικά με όσα βλέπουν. 


Μαρία, τι μας παρουσιάζεις στην έκθεση "New York ‎2013-2015"; 

Με την έκθεση "New York ‎2013-2015" θέλω να δείξω τη δουλειά μου και την εξέλιξη της από τα χρόνια μου αυτά στη Νέα Υόρκη σαν ιστορία. Ξεκίνησα με τελείως abstract έργα και έμφαση μόνο στο χρώμα. Προχώρησα σε silkscreen printing επηρεασμένη από τον δάσκαλο μου Donald Sheridan, που ήταν το δεξί χέρι του Andy Warhol. Υπό την ίδια επιρροή, συνέχισα με collage και ολοκλήρωσα την σειρά "Superheroes", όπου και παρουσίασα σε ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη. 

Το 2014, μετά από ένα residency που έκανα στο SVA (School of Visual Arts) άρχισα να εισάγω στη δουλειά μου και πρόσθετα στοιχεία. Συνήθως ένα ξύλο ακουμπισμένο δίπλα ή πάνω στο έργο, δίνοντάς του τρισδιάστατη μορφή. Δύο από τα έργα που εκτίθενται είναι τα RIDE και SEΑKOUΤ που αποτελούν μέρος της ενότητας "Seek Out Giants". 

Αργότερα, άρχισα να περνάω αρκετό χρόνο μελετώντας τα υλικά και τις ιδιότητες τους. Εδώ εφάρμοσα και τις γνώσεις από τις σπουδές μου στη Χημεία, τις οποίες χρησιμοποίησα στη δουλειά μου. Τα υλικά αυτά τα προμηθευόμουν είτε από τη φύση είτε από harware stores. 


Στη συνέχεια, η έμφασή μου από το χρώμα προσανατολίστηκε στα υλικά. Αυτή η ενότητα της δουλειάς μου "FROM/ Less" παρουσιάστηκε και στο Εβραϊκό Μουσείο. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται video από την live performance μου στο Σύνταγμα και τη μεταμόρφωση της πρόσοψης του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία" τον Απρίλιο του 2017. 

http://kromamagazine.com/event/bedsheets-by-maria-fragoudaki 


Μαρία Φραγκουδάκη (έτος γέννησης 1983, Αθήνα)
Έχοντας ως βάση της τη Νέα Υόρκη, εμπλέκει μια ποικιλία οπτικών γλωσσών, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, ο χορός και η περφόρμανς, και δημιουργεί αφηγήσεις που ζωντανεύουν, χρησιμοποιώντας υλικά που περιλαμβάνουν ύφασμα, γύψο και χρώμα. Εμπνεόμενη από το καλλιτεχνικό κίνημα της δεκαετίας του 1960 που έγινε γνωστό ως Process Art, η εικαστικός άρχισε να εστιάζει πια όχι μόνο στη χρήση του χρώματος, αλλά και στα ίδια τα υλικά και στον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, καθώς και με τον χώρο. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Summer Exhibition στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου, FORM/Less στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, Scope Miami, Scope Basel, καθώς και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. 
Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από το 2012 που ζει στη Νέα Υόρκη, έχει παρακολουθήσει τρία art residencies στο Πανεπιστήμιο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης και έχει εργαστεί δίπλα στον Donald Sheridan, master printer του Andy Warhol, καθώς και δίπλα στον Andrew Ginzel, έναν σύγχρονο Αμερικανό καλλιτέχνη, γνωστό για τα μεγάλης κλίμακας έργα τέχνης του σε δημόσιο χώρο και για τις εγκαταστάσεις του. Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε διεθνείς ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε την Τετάρτη η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών και στο 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού

Το θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Athstage Festival Θεατρικών δημιουργών που θα διεξαχθεί στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή τον Ιούλιο του 2016 και κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε θιάσους και ομάδες για συμμετοχή. Παράλληλα ανακοινώνεται για πρώτη φορά το 1ο Athstage Festival Μουσικής και Χορού για καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν στις τέχνες αυτές.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

Λάκης Λαζόπουλος: Επιστρέφει με το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" - Με ποιο κανάλι συμφώνησε;

Κι όμως, ο Λάκης Λαζόπουλος (όλα δείχνουν ότι) επιστρέφει στην τηλεόραση.

Γιάννης Πάριος: "Δυστυχώς" - Νέο τραγούδι

Μετά από το ομότιτλο single του πολυσυλλεκτικού άλμπουμ του Γιάννη Πάριου, με τίτλο "Έχω εσένα", ένα νέο τραγούδι, απόρροια της συνεργασίας του με το Γιώργο Μουκίδη, ο οποίος υπογράφει στιχουργικά και συνθετικά το "Δυστυχώς".