Οι Garaz Band στo pressmixer.gr: "Πάντα θα υπάρχει ένα μικρό παράθυρο για να ξεφύγουμε και να βγούμε στα ανοιχτά"

Είναι μια παρέα γεμάτη ενέργεια, που αναγνωρίζει ότι η ζωή είναι το πιο ωραίο δώρο. Που προσπαθεί να μας πείσει να σβήσουμε το χθες, να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε αισιόδοξα, μακριά από κάθε εξάρτηση που μας μπλοκάρει το όνειρο. Οι "Garaz Band" είναι οι Θοδωρής Παναγιώτου στη φωνή, Κώστας Σακούτης στην κιθάρα, Λευτέρης Κεκεμπάνος στα πλήκτρα, Αλέξης Ζυγαρόπουλος στο μπάσο και Άγγελος Πρέμτης στα τύμπανα και μας ετοιμάζουν ένα διαφορετικό και πολύ δυναμικό life στη Μουσική Σφίγγα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

  
Πώς ξεκινά η δική σας ιστορία; Με τον κλασικό μοτίβο "μια παρέα που αγαπά τη μουσική και φτιάχνει μια μπάντα" ή προέκυψε αλλιώς;

Η ιστορία μας ξεκινά από το 2016. Γνωριζόμασταν σαν φίλοι, αλλά δεν είχαμε σκεφτεί να συνεργαστούμε και έτσι ξαφνικά, σε ένα γκαράζ πάρτι, μετά από πολύ ποτό "έπεσε" η ιδέα και ξεκίνησε εκτός από μία μπάντα κάτι πολύ δυνατό.

Έχετε κοινό γούστο στη μουσική ή υπάρχουν και "μουσικές κόντρες" και αντιθέσεις μεταξύ σας;

Φυσικά και όχι. Ο καθένας μας, ακούει άλλος είδος μουσικής. Στην αρχή υπήρξαν κάποιες "κόντρες" (γέλια) αλλά με τον καιρό ο ένας άρχισε να μαθαίνει από τον άλλο και αυτό μας έκανε και συνεχίζει να μας κάνει καλύτερους μουσικούς.

Το δικό σας ύφος, η δική σας μουσική ταυτότητα έχει ξεκαθαρίσει ή είναι ακόμη υπό πειραματισμό και συζήτηση;

Το ύφος της μπάντας είναι ροκ – ποπ με πολλές πινελιές jazz. Όμως αυτό, δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να περπατήσουμε σε "μονοπάτια" έξω από το μουσικό μας ορίζοντα.

Δεδομένου ότι σας αρέσουν πολύ οι διασκευές, με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα τραγούδια που θα "πειράξετε" και τι όρια θα θέσετε στο "πείραγμα" αυτό;

Διαλέγουμε πάντα τα τραγούδια του Θοδωρή (γέλια). Οι διασκευές αυτές πέρα από την πλάκα βγαίνουν μόνες τους. Δηλαδή, όπως κάνουμε πρόβα κάποιος παίζει κάτι διαφορετικά και μπαίνουμε στο τρυπάκι να το "πειράξουμε". Φυσικά, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να "παίξουμε" όσο θέλουμε όπως και ήδη κάνουμε!!!

"Σβήσε το χθες", "κάνε τη ζωή μια όμορφη σκέψη", "Πάλεψε γερά και ότι τύχει"…Θέλετε να περάσετε αισιόδοξα μηνύματα, απαραίτητα για την εποχή που ζούμε. Είναι εύκολο κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες, να δούμε αλλιώς τα πράγματα και να προχωρήσουμε;

Μα δεν είναι η ζωή το πιο ωραίο δώρο; Θέλουμε να δείξουμε ότι όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, όσο άσχημα και να πηγαίνουν τα σχέδια μας, πάντα θα υπάρχει ένα μικρό παράθυρο για να ξεφύγουμε και να βγούμε στα ανοιχτά.

Μιλήστε μας λίγο για το "Σβήσε το χθες"…

Το "Σβήσε το χθες" έχει γραφτεί για την εξάρτηση που έχουμε όλοι μας σε οποιοδήποτε θέμα. Φυσικά στο video clip χρησιμοποιήσαμε τα ναρκωτικά, επειδή είναι, κατά τη γνώμη μας, μια από τις κύριες εξαρτήσεις της κοινωνίας μας. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε τη δική μας πίστη για τη ζωή.


Τι άλλο πιστεύετε έχει ανάγκη η νέα γενιά σήμερα εκτός από αισιοδοξία και πείσμα;

Να έχουν πίστη στα όνειρά τους; Να ακολουθήσουν αυτό που θέλουν, που αγαπάνε και όχι αυτό που "πρέπει"! Άλλωστε αυτό μας κάνει διαφορετικούς από το σύνολο.

Τι μας ετοιμάζετε στη μουσική σκηνή Σφίγγα;

Ένα πολύ δυναμικό και διαφορετικό πρόγραμμα από τα συνηθισμένα θα δώσουμε πολύ μουσική, γέλιο, ένταση και πολλές εκπλήξεις. Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε όλοι καλά.

Και τι να αναμένουμε από σας στο άμεσο μέλλον;  

Τον προσωπικό μας δίσκο. Πολλά live και πολλές διασκευές.

  

Δείτε περισσότερα για την εμφάνισή τους στη Σφίγγα εδώ.