Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στις "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης" στο Τέχνης

Οι "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης" του Έντεν Φον Χόρβατ θα παρουσιαστούν την άνοιξη του 2018 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη.


Στην παράσταση, που σηματοδοτεί την επιστροφή της Μάγιας Λυμπεροπούλου στο Θέατρο Τέχνης, εκτός από την ίδια πρωταγωνιστούν οι: Ναταλία Τσαλίκη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ιωάννα Μαυρέα, Δημήτρης Δεγαΐτης, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλέξανδρος Σωτηρίου και Νίκος Αλεξίου. 

Η δράση του έργου τοποθετείται χρονικά την περίοδο του μεσοπολέμου λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη. Το πολιτικό σκηνικό μέλλεται να αλλάξει δραματικά, οι άνθρωποι όμως είναι ευτυχισμένοι στην ηθελημένη άγνοιά τους -μουσική, κρασί, παιχνίδια, υπαίθρια κέντρα διασκεδάσεως, εκδρομές. Η Μαριάννε, μια νεαρή γυναίκα που θέλει να σπάσει τα δεσμά της, αρνείται να παντρευτεί τον Όσκαρ, τον άντρα που προορίζεται για σύζυγός της. Ερωτεύεται τον Άλφρεντ, έναν επιπόλαιο τζογαδόρο που θα σαρώσει τη ζωή της... 

Στις "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης" ο Χόρβατ παίζει με το κοινότοπο και το παράξενο και εκθέτει με υποδόρια μελαγχολία την κτηνωδία και την αποξένωση σε έναν κόσμο κατάρρευσης.

Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)