Ο Άρης Σερβετάλης αναμετριέται με τον Δον Κιχώτη

Ο Άρης Σερβετάλης, μετά τις σημαντικές ερμηνείες που μας χάρισε ενσαρκώνοντας τον Ριχάρδο τη σεζόν που μας πέρασε και έναν μπεκετικό ήρωα στις "Αποτυχημένες προσπάθειες αιώρησης στο εργαστήριό μου" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουρτάκη στο φετινό φεστιβάλ Αθηνών, όπως όλα δείχνουν, θα αναμετρηθεί την ερχόμενη χρονιά με τον Δον Κιχώτη.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνουμε από τη λίστα των επιχορηγήσεων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού διαβάζοντας πως η ομάδα Fratres collectiva και ο  Αριστείδης Σερβετάλης επιδοτήθηκαν με 15.000 για τον  Δον Κιχώτης του Θερβάντες. 

Επιλογή έκπληξη για τον ταλαντούχο ηθοποιό, αλλά και απόλυτα ταιριαστή, καθώς ο ήρωας του Θερβάντες αποτελεί μία εμβληματική φιγούρα και προσωπικότητα, η αύρα της οποίας ταιριάζει απόλυτα με τη θεατρική του περσόνα. 

Σημειώστε πως ο Δον Κιχώτης του Ισπανού συγγραφέα  είναι ένα από τα μυθιστορήματα που επηρέασαν σημαντικά την ισπανική λογοτεχνία και ένα από τα πιο εμπνευσμένα έργα της νεότερης δυτικής λογοτεχνίας. Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάδα, ενός απλού αγρότη ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Ταξιδεύει μόνος, μαζί με το κοκαλιάρικο άλογο του που το ονομάζει Ροσινάντε φορώντας μια παλιά μεταλλική πολεμική στολή που βρήκε. Συνοδοιπόρος του ο γείτονάς του, Σάντσο Πάντσα, που τον πείθει να τον ακολουθήσει με το αντάλλαγμα πως θα του δώσει μερίδιο σε ένα νησί. 

Ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με μια νεαρή γειτόνισσά του, που από μόνος του την ονομάζει Δουλτσινέα και προσπαθεί να την σώσει γιατί έχει πείσει τον εαυτό του ότι βρίσκεται κάτω από την επήρεια μαγικών. Βεβαίως η Δουλτσινέα δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά και δεν εμφανίζεται ποτέ σε κανένα από τα βιβλία.

Πηγή: tospirto.net